Școala începe online pe 11 ianuarie

0

Vacanța elevilor se încheie pe 11 ianurie. Începând de luni se vor relua cursurile online pentru toate unitățile de învățământ. La jumătatea lunii se va face o analiză a tuturor datelor legate de pandemie şi se va lua o decizie în consecinţă în legătură cu modul în care se vor continuă cursurile.

„Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe niveluri de educaţie, nu excludem absolut niciun scenariu.”, a declarat ministrul Educației.

Redeschiderea școlilor în format clasic se ia în calcul începând cu semestrul al II-lea. După întâlnirile ministrului cu sindicatele din învățământ și organizațiile de elevi, studenți și părinți, Ministerul Educației a trasmis următorul comunicat.”S-a reiterat dorința de deschidere în format clasic a semestrului al II-lea, pe 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice și a evoluției campaniei de vaccinare, înțelegându-se importanța prioritizării stării de sănătate a elevilor și profesorilor prin diminuarea riscurilor, fără a neglija importanța procesului educațional, inclusiv necesitatea imperativă a organizării unor acțiuni remediale. Nu se va exclude niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize responsabile realizate în ultima decadă a lunii ianuarie, de către factorii decizionali îndreptățiți, referitor la modalitatea de derulare a activităților didactice în semestrul II.

Susținerea examenelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergătoare examenelor, astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele analizelor/evaluărilor/simulărilor. ”Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?