Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Schimbări la înscrierea în clasa pregătitoare: cum se va face repartizarea copiilor în clase

Schimbări la înscrierea în clasa pregătitoare: cum se va face repartizarea copiilor în clase
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Clasele pregătitoare se vor forma prin tragere la sorţi sau prin ordine alfabetică. Se schimba astfel modalitatea de înscriere de până acum, renunţându-se astfel la alegerea şcolii favorite şi la formarea de liste, ceea ce ducea la diferenţierea între copii.

Noua procedură „va stopa suprapopularea la anumite clase, riscurile de segregare şi discriminare a elevilor, dar şi a cadrelor didactice”, a declarat, inspectoarea şcolară generală adjunctă a Inspectoratului Şcolar Bucureşti Liliana Toderiuc-Fedorca, conform adevarul.ro

ISMB vrea să impună o soluţie bazată pe algoritm, de tipul aleatoriu/ alfabetic (ordonarea alfabetică pe şcoală şi distribuirea pe clase, în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă: elevul 1 – repartizat la clasa pregătitoare A, elevul 2 la clasa pregătitoare B, ş.a.m.d) tragere la sorţi în şedinţă publică organizată de şcoală. De asemenea, propunem ca repartizarea la clasă a profesorilor pentru învăţământ primar să fie realizată tot prin tragere la sorţi, a mai precizat inspectoarea.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat, în consultare publică, metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2020-2021. Principalele noutăţi incluse în proiectul de metodologie vizează constituirea formaţiunilor de elevi în clasa pregătitoare, precum şi soluţionarea situaţiilor excepţionale ale copiilor care nu se încadrează în tranşele de vârstă prevăzute de metodologie.

Citește și:   Începe evaluarea națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Articole interesante

Lasa un comentariu