Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Începe școala fizic sau online?

Începe școala fizic sau online?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

După o vară cu mai puține restricții și cazuri puține de Covid19, vine toamna și, pentru copii, începutul unui nou an școlar. Alergătura după ghiozdane, rechizite, haine și încălțăminte pentru școală se apropie de sfârșit. Dar cum se vor desfășura în acest an cursurile? Se va merge fizic sau tot online? Ce se întâmplă dacă numărul infectărilor va crește? La toate aceste întrebări au încercat să răspundă și reprezentanții Ministerului Educației.

Potrivit Legii 55 care a apărut anul trecut 2020, exista posibilitatea suspendării cursurilor fizice și trecerea tuturor elevilor și copiilor la școala online, dar aceasta se aplica doar pentru anul școlar 2020-2021. O nouă ordonanță de urgență vine să prelungească această măsură și în anul școlar care începe în curând.  Deși nu a fost publicată încă în Monitorul Oficial, aceasta prevede că va școala trece în mediul online după depășirea ratei de infectare de 6/1.000 de locuitori într-o localitate, iar creșele și grădinițele își suspendă cursurile în format fizic la intrarea localității în carantină.

Deci se începe fizic dar ne putem aștepta, ca și anul trecut, la schimbări pe parcurs.

Citește și:   Corigent sau Corijent

„Ceea ce ştim în acest moment și ceea ce am anunțat ca modalitate asumată este că şcoala va începe cu prezenţă fizică. Am pierdut mult prea mult. Sunt nevoit să repet principiul conform căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Şcoala este o activitate esenţială. Scenariul principal este cel cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Iar dacă unul dintre elevi prezintă simptome, va trebui să stea acasă și să urmărească cursurile online.
„Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”,  a precizat tot ministrul Cîmpeanu.

Succes la școală tuturor!

Articole interesante

Lasa un comentariu