Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Începe Evaluarea Națională: peste 170.000 elevi, examen în condiții speciale

Începe Evaluarea Națională: peste 170.000 elevi, examen în condiții speciale
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Update:

La Evaluarea Naţională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a care urmează să susțină începând de astăzi probele examenului, în condiții speciale.
Luni, 15 iunie, are loc proba scrisă la Limba şi literatura română.  Miercuri, 17 iunie, se desfăşoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine joi,18 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.

Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 4.337 de centre de examen.  Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).    Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Citește și:   Timeea, românca de 12 ani, acceptată în Mensa

Accesul elevilor se va face până la ora 8:30, fiecare unitate având stabilit un grafic pentru a evita aglomeraţia, iar inspectorii şcolari vor monitoriza ca toate aceste măsuri de prevenire să fie îndeplinite.

Elevii aflaţi în izolare/confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Cum se realizează triajul epidemiologic la intrarea în şcoală:

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor face triajul epidemiologic al elevilor astfel:

Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute; Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră; Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Citește și:   Noutăți cu privire la data când va avea loc Evaluarea Națională 2021

Articole interesante

Lasa un comentariu