Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Care sunt modificarile în acest an

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Care sunt modificarile în acest an
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. Părinţii sau tutorii legali ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, au obligaţia de a-i înscrie pe micuţi la şcoală.

Care sunt etapele de înscriere în clasa pregătitoare, anul acesta:

  • Între 4-23 martie 2020, părinţii/tutorii legali trebuie să completeze online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere, urmând totodată, validarea acestora la şcoala la care se solicită înscrierea micuţilor, zilnic, între 8:00-18:00, de luni până joi, respectiv 8:00-17:00 (vineri). Tot atunci se depun şi se validează cererile-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.
  • Până pe 9 martie 2020, în fiecare unitate şcolară cu nivel de învăţământ primar se organizează „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate claselor pregătitoare şi pot cunoaste cadrele didactice.
  • Până pe 20 martie se definitivează evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2020, iar pana la data de 23 martie vor fi comunicate rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.
  • Între 26 martie-1 aprilie se va afişa în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar lista copiilor înscrişi după prima etapă.
  • A doua etapă de înscriere se va desfășura între 22 – 30 aprilie 2020.
Citește și:   Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Actele necesare și calendarul înscrierii

Care sunt modificarile în acest an:

În acest an, există o serie de modificări privind procedura. Înscrierea copiilor în clase se va face în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi în şedinţă publică, iar învăţătoarele vor fi repartizate la clasă prin tragere la sorţi.    Așdar, copiii care vor împlini în august 6 ani, dar şi cei care împlinesc 6 ani între 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot fi înscrişi în învăţământul primar (clasa pregătitoare) dacă dezvoltarea lor psihosomatică este bună. Totuşi, părinţii/tutorii celor care împlinesc 6 ani între 1-31 decembrie 2020 şi care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai micuţilor a căror dezvoltare psihosomatică nu este potrivită, vor fi consiliaţi în vederea înscrierii acestora la grădiniţă, în grupa mare, se arată în documentul Ministerului Educaţiei.

Articole interesante

Lasa un comentariu