Elevii nu mai dau teze în acest an școlar

0

Anul școlar atipic 2020-2021 mai aduce o schimbare pentru elevi, de această dată în legătură cu modalitatea de evaluare prin intermediul tezelor. Potrivit anunțului făcut de ministrul Educației, anul acesta elevii nu mai dau teze.

„În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, susţinerea lucrărilor scrise semestriale, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar. Să nu uităm că tezele se susţin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă” a declarat Monica Anisie, potrivit news.ro.

O altă schimbare recentă care le-a fost comunicată elevilor este aceea referitoare la olimpiadele școlare și concursurile care se organizau până acum și care, pentru acest an școlar, sunt suspendate, fiind emis un ordin de ministru în acest sens.

Ministrul Educaţiei a mai menţionat că elevii din clasele a opta şi a douăsprezecea vor putea participa la pregătiri începând cu semestrul al doilea, iar până atunci pot face „teste de antrenament” pe care le găsesc pe site-ul Ministerului Educaţiei.

„Începând cu semestrul al doilea vom avea măsuri concrete şi anume teste de antrenament aşa cum am făcut şi în anul trecut şcolar, acestea sunt puse şi acum la dispoziţia elevilor, le pot găsi  pe site-ul Ministerului Educaţiei le pot găsi încă de pe acum, dar în semestrul al doilea săptămânal vom pune teste de antrenament, vom continua lecţiile de la programul Teleşcoala şi pregătirea acestora faţă în faţă”, a adăugat Monica Anisie.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?