Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Deschiderea anului școlar: ce se întâmplă dacă un elev începe să aibă simptome de COVID la școală

Deschiderea anului școlar: ce se întâmplă dacă un elev începe să aibă simptome de COVID la școală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Anul școlar 2020-2021 se deschide astăzi, în condiții speciale. În timp ce unii elevi vor reveni în bănci, în alte școli se va recurge la predarea în regim hibrid (online și predarea la clasă), iar în alte unități de învățământ predarea se va face exclusiv online. În aceste condiții speciale, autoritățile au venit cu precizări și cu schimbări de ultim moment, ceea ce a făcut ca mulți părinți și elevi să aibă o serie de întrebări, dar și multe temeri cu privire la ceea ce urmează să se întâmple de acum înainte.

Una dintre cele mai frecvente întrebări vehiculate în această perioada este ce întâmplă dacă un copil începe să aibă simptome de COVID la școală.

Ministrul educației Monica Anisie a precizat, duminică, într-o conferință de presă, care sunt pașii de urmat dacă un elev aflat la școală începe să aibă simptome de COVID.

Școlile au avut obligația să amenajeze un spațiu special pentru izolarea copiilor, în cazul în care aceștia încep să prezinte simptome. În acest caz, profesorul trebuie să anunțe conducerea școlii, pentru a ține legătura cu DSP. Copilul va merge în sala de izolare și va fi supravegheat de un cadru medical sau de un profesor desemnat. Între timp se vor anunța părinții. În cazul în care copilul are nevoie de sprijin medical, se va suna la 112.

Citește și:   A început vacanța de vara! Când se vor întoarce elevii la școală

În condițiile în care există un elev infectat cu coronavirus, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, clasa fiind închisă și orele desfășurându-se online. În condițiile în care sunt trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție.

Recomandările Ministerului Sănătății

În cazul în care elevii prezintă la triajul epidemiologic sau în timpul orelor de curs, temperatura corporală mai mare de 37,3 grade Celsius sau simptomatologie de tip respirator sau alte simptome de boală, aceștia vor fi izolați într-un spațiu desemnat pentru acest scop și vor fi anunțati imediat aparținătorii.

Copilul simptomatic, care așteaptă să fie luat de la școală, va fi izolat întrun spațiu închis, în funcție de vârsta copilului și cu supravegherea adecvată de către adult, dacă este necesar.

Se va deschide o fereastră pentru ventilație. Dacă nu este posibil să fie izolat, se va muta într-o zonă aflată la cel puțin 4 metri față de alte persoane.

Citește și:   Admiterea la liceu 2020: cum afli la ce liceu ai intrat

Dacă este necesar să meargă la baie în această perioadă, se va folosi o baie separată, dacă este posibil.

Baia trebuie curățată și dezinfectată folosind produse de curățare avizate înainte de a fi folosită de oricine altcineva.

Nu se va transporta elevul până la sosirea aparținătorului la medicul de familie, farmacie, servicul de urgență sau spital; doar dacă simptomele/semnele sunt foarte severe, se va apela serviciul de urgență 112.

Dacă un membru al personalului/elev a ajutat pe cineva care prezintă tuse continuă sau o temperatură ridicată, nu trebuie să plece acasă în izolare, decât dacă persoana/elevul dezvoltă ulterior simptome. Persoana care a ajutat se va spăla bine pe mâini timp de 20 de secunde. Igienizarea se face cu dezinfectant avizat, după ce bolnavul a plecat, pentru a reduce riscul de a transmite infecția la alte persoane.

Articole interesante

Lasa un comentariu