Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 iunie, Ziua Învățătorului. Cum este marcată ziua în școli

5 iunie, Ziua Învățătorului. Cum este marcată ziua în școli
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pe 5 iunie a fost stabilită prin lege Ziua Învăţătorului, care se sărbătorește și în acest an în toate școlile din țarî.

Potrivit Ministerul Educaţiei ,care precizează în structura anului şcolar, ziua de 5 iunie este o zi specială ce „va fi marcată prin manifestări specifice”. Asadar, astazi in toate scolile din Romania, elevii vor merge la ore, dar cursurile nu se vor desfasura conform programului obisnuit, acestia urmand sa desfasorare o serie de activitati non-formale, precum vizionarea de filmuleţe educative, participarea la ateliere de pictură şi mersul în drumeţii.

Ziua Învăţătorului a fost instituită în octombrie 2007, ziua de 5 iunie semnificând ziua de naştere a profesorului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc (născut pe 5 iunie 1779- decedat pe 17 sept. 1823).

Potrivit actului normativ, Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educatiei şi alte instituţii ale statului acordă premii, distincţii, medalii şi titluri onorifice cadrelor didactice şi elevilor.

„În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic, încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, părțile semnatare convin să sărbătorească pe 5 iunie – Ziua Învățătorului și pe 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”, se arată în structura anului școlar 2018-2019, care se va încheia peste 2 săptămâni.

Citește și:   Calendarul Evaluării Naţionale din 2019

Articole interesante

Lasa un comentariu