Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale, marcată prin evenimente si concerte online

15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale, marcată prin evenimente si concerte online
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ziua Culturii Naționale este sărbătorită în fiecare an începând din 2010. Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu.  Din cauza restricțiilor în vigoare, evenimentele de anul acesta dedicate zilei culturii naționale se vor desfășura în cea mai mare parte online și pot fi urmărite de public pe o serie de platforme, după cum urmează:

Muzeul Antipa organizează vineri, de Ziua Culturii, ateliere online pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Întâlnirile online, la care pot participa copii cu vârste între 6 și 10 ani, se vor desfășura pe platforma Zoom începând cu orele 10:00 și 12:00.

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” sărbătorește românește Ziua Culturii și invită publicul la un intermezzo coral dedicat creației naționale, care va fi transmis LIVE pe canalele de social media ale ansamblului.

Opera Naţională Bucureşti va transmite online, vineri, de Ziua Culturii Naţionale, şase spectacole semnate de compozitori români în cadrul proiectului intitulat #DordeONB, din seria Opera online.

Seria evenimentelor va fi deschisă cu baletul „La Piaţă” de Mihail Jora, înregistrarea putând fi vizionată începând cu ora 10:00, acesta fiind urmat de spectacolul de operă „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu, care va fi transmis începând cu ora 10:40.

Citește și:   Structura anului școlar 2020- 2021, în dezbatere publică. Ce schimbări se anunță

Vor urma spectacolul de balet „Roşu şi negru” de Livia Teodorescu Ciocănea (11:30), „Motanul încălţat” de Cornel Trăilescu (13:40), „O scrisoare pierdută” – operă în două acte şi un prolog de Dan Dediu (15:20).

Concertul „Româneşte” va încheia seria evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naţionale şi va fi transmis începând cu ora 18:10.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti sărbătoreste Ziua Culturii Naţionale prin proiectul online „Opere pe rafturile bibliotecii: muze şi muzicalitate”.

Casa Artelor „Dinu Lipatti” deschide Stagiunea de Evenimente culturale pentru anul 2021, realizând prima Transmisiune în direct / Live Streaming pe pagina de Facebook din Salonul de muzică al Casei Lipatti, de Ziua Culturii Naționale Ediția a III-a vineri – 15 ianuarie 2021 – la orele 19:00, cu un Recital Extraordinar de Poezie eminesciană și Muzică clasică românească.

Articole interesante

Lasa un comentariu