Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tradiții inedite de Paște în lume

Tradiții inedite de Paște în lume
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Paştele este cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii şi este întâmpinată în fiecare an cu bucurie şi cu o mulţime de tradiţii şi obiceiuri peste tot în lume.

Tradiţiile diferă de la o zonă la alta, iar în anumite locuri capătă şi tente amuzante.

Iată câteva obiceiuri de Paște în lume:

În Finlanda copiii se deghizează şi se mânjesc pe faţă cu funingine, apoi pleacă pe străzi la “colindat”. Ei primesc dulciuri şi bani de la trecători.

Într-un orăşel din Franţa, Haux, se prepară în fiecare an de Paşte o omletă gigant. Tot oraşul este în sărbătoare şi localnicii se strâng în piaţa din centru unde are loc prepararea delicioasei omlete, care apoi se împarte celor care vin să petreacă Paştele împreună.

În Elveţia de Paşte se celebrează apa. Astfel, toate canalele şi fântânile se împodobesc cu flori, panglici şi ouă vopsite.

În Germania, Paştele este marcat prin focuri mari de tabără, la care se folosesc chiar şi brazii rămaşi de la Crăciun. Focul simbolizează victoria primăverii asupra zilelor geroase de iarnă.

Tot în Germania mai există şi alte obiceiuri pascale. Unul dintre cele mai îndrăgite obiceiuri pascale din Germania este “vânătoarea de ouă”, în genul celei practicate şi de americani. De asemenea, tot de Paşte se împodobeşte Osterbaum, copacul de Paşte, care, în loc de globuri, are ouă.

Citește și:   Ce este forța: tipuri și definiții

Articole interesante

Lasa un comentariu