sa se studieze paritatea functiei:
A f”x”= x^3+2x
B f”x”=(x+1)\(x-1) + (x-1)\(x+1)
C f”x”=x^2+x+1
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
A) Functia se mai scrie
f(x)=x*(x^2+2)Paranteza e pozitiva pt V xnr real(pt ca e suma a 2 nr pozitive, Semnul functiei este dat de x Daca x<,0 f(x),<,=0 si dacaX>0 F(x)>0
F(-x)=(-x)*(x^2+2)=-(x*(x^2+2))=-f(x)
f(-x)=-f(x) f impara
B
Va trebui sa aduni fractiile Pt aceasta trebuie aduse la acelaqsi numitor Numitorul comun este (x^2-1). Amplifici prima fr4actie cu (x+1) si a 2 fractie cu (x-1).Dupa efectuarea calculelor vei obtine fractia f(x)=(x^2+1)/(x^2-1) Numaratorul e un nr strict pozitiv V x eR. Semnul e dat de numitor. Notam numitorul cu g(x)=x^2-1 x=/=+/1Avand in vedere semnul functiei de grd 2 vom spune ca intre radacini adica x e(-1,1) numitorul e strict negati, si in afara radacinilor numitorul e strict pozitiv .Asadar si functia g (x) <0 pt xe (-1, 1) si g(x) >0 pt xe (-oo, -1)U(1, +oo).
In continuare vei tine cont ca dreapta x=-b/2a=0 este axa de simetrie pt expresia de la numitor, DEci numitorul g(x)=x^2-1 admite dreapta x=0 (axa Oy) ca axa de simetrieVom putea spune ca g (x)=g(-x) pt xe R\(1,1) si g(x)=-g(x) pentru xe(-1,1)
Asadar functia f(x) este para pt x e (-oo, -1)U(1 +oo)
si impara pt xe (-1, 1)