Am asta:
*** QuickLaTeX cannot compile formula: \[ \begin{array}{l} Deter\min ati\,m \in \Re \,astfel\,incat\,radacinile\,x_1 \,si\,x_{2\,} \,ale\,ecuatiei\,x^2 + (2m + 3)x + m + 1 = 0\,verifica\,aceasta\,conditie] *** Error message: \begin{array} on input line 10 ended by \end{document}. leading text: \end{document} Improper \prevdepth. leading text: \end{document} Missing $ inserted. leading text: \end{document} Missing } inserted. leading text: \end{document} Missing \cr inserted. leading text: \end{document} Missing $ inserted. leading text: \end{document} You can't use `\end' in internal vertical mode. leading text: \end{document} \begin{array} on input line 10 ended by \end{document}. leading text: \end{document} Missing } inserted. leading text: \end{document} Emergency stop.
Iar eu am scris asta, chestia e ca nu m-a ajutat cu nimic.
*** QuickLaTeX cannot compile formula: \[ \begin{array}{l} x_1 = \frac{{ - 2m - 3 + \sqrt {4m^2 + 8m + 5} }}{2} \\ x_2 = \frac{{ - 2m - 3 - \sqrt {4m^2 + 8m + 5} }}{2} \\ x_1 = \frac{{ - 2m - 3 + \sqrt {4m^2 + 8m + 5} }}{2} + 1 = x_2 = \frac{{ - 2m - 3 - \sqrt {4m^2 + 8m + 5} }}{2} \\ Am\,adus\,la\,acelasi\,numarator\,ca\,sa\,scap\,de\,el\,si\,mi - a\,dat] *** Error message: \begin{array} on input line 11 ended by \end{document}. leading text: \end{document} Improper \prevdepth. leading text: \end{document} Missing $ inserted. leading text: \end{document} Missing } inserted. leading text: \end{document} Missing \cr inserted. leading text: \end{document} Missing $ inserted. leading text: \end{document} You can't use `\end' in internal vertical mode. leading text: \end{document} \begin{array} on input line 11 ended by \end{document}. leading text: \end{document} Missing } inserted. leading text: \end{document} Emergency stop.
Salut,
Dacă x1 + 1 = x2, atunci x2 > x1. Adică x1 ar fi acea soluţie în care apare , iar x2 ar fi acea soluţie în care apare .
Apoi:
sau sau
De aici, cred că te poţi descurca singur(ă).
Green eyes.
Ia-le invers prietene. Daca x1-x2=-1 =>x1<x2… x2 e ala care are +sqrt(delta) iar x1 e ala care are -sqrt(delta) =>sqrt(delta)=2 !!!
Deci dupa calculele mele, imi dau ecuatia asta:
sqrt(delta)=2=>delta=4 ! Refa calculele… aducand la forma mai simpla!
4*m^2+8m+5=4=>4m^2+8m+1=0=>m1=?,m2=?
Fii si tu mai atent pe viitor… nu o sa stea nimeni sa verifice banalitatile astea ptr tine.
Am rezolvat, în sfârsit. Multam fain!😆
Atunci cand se da o relatie intre radacinile unei ecuatii (de grad >=2), prima optiuneeste sa o adaugi la relatiile oficiale,
ale lui Viete, mai ales cand e vorba de o relatie liniara ca a ta.
Varianta: pui conditia ca -m-2 (sau -m-1) sa verifice ecuatia data, cu exact aceleasi rezultate.
Cu bine, ghioknt.
Din relatia din enunt rezulta ca x(2)-x(1)=1 de unde rezulta prin ridicare la patrat ca
(x(2))^2-2*x(1)*x(2)+(x(1))^2=1 de unde rezulta ca
(x(1)+x(2))^2-4*x(1)*x(2)=1
Dar x(1)+x(2) si x(1)*x(2) le putem exprima in functie de m din relatiile lui Viette : x(1)+x(2)=-(2m+3) si x(1)*x(2)=m+1
Ca urmare avem ca
(2m+3)^2-4(m+1)=1 de unde rezulta ca
ta cerinta enuntului.
4m^2+8m+4=0 care este echivalenta cu
m^2+2m+1=0 de unde rezulta m=-1.
Deoarece prin ridicarea la patrat nu avem de a face cu o echivalenta rezulta doar ca daca exista valori ale lui m care sa satisfaca cerinta enuntului,atunci aceste valori nu pot fi decat -1.
Se verifica in ecuatia initiala daca pentru m=-1 este verifica