Temele la matematica au acum un ajutor, altul decat cel pe care il acordam noi parintii, fratii mai mari sau cadrele didactice. Este vorba de recuzita complexului de jocuri „Arta si magia matematicii” care atrage elevii catre matematica prin: trucuri de magie matematica, metode de calcul rapid, numere si expresii magice, glume matematice si foarte multe jocuri matematice si logice.
Cu recuzita acestui complex de jocuri putem realiza tot ce este aritmetic si algebric posibil incepand cu exercitiile de la numeratie, comparatia numerelor si terminand cu calcul logaritmic si factorial.
Pentru a veni in ajutorul temelor la matematica putem crea pentru fiecare lectie cate un joc de tipul anagrame matematice, puzzle matematic, spanzuratul matematic, razboiul numerelor, iar pentru lectiile recapitulative: rummy matematic, scrabble matematic, rebus matematic si multe altele
Aceste jocuri faciliteaza intelegerea mult mai usoara a lectiilor si prin urmare reducerea considerabila a timpului alocat temelor pentru acasa fie ele zilnice sau pentru vacanta.
De exemplu comparatia numerelor poate fi usor inteleasa practicand razboiul numerelor joc la care pot lua parte de la 2 la 10 sau mai multe persoane.
Anagrama matematica este utila pentru toate lectiile si consta in primirea de catre un jucatori a unui numar de piese pe care trebuie sa le ordoneze pentru a realiza una sau toate formatiunile matematice posibile (multimi, siruri, elemente de calcul piramidal, comparatii, adunari, scaderi, inmultiri, impartiri, ridicari la putere, radicali, calcul procentual, factorial, logaritmi etc)
La fel si puzzle matematic este util pentru toate lectiile si consta in primirea de catre jucatori a unui numar de piese dintre care una este necunoscuta , iar jucatorii trebuie sa o descopere, aceasta piesa putand avea valori diferite.
In scolile cu program „after school” aceste jocuri didactice pot inlocui temele pentru acasa avand in vedere ca sunt mai eficiente si dureaza mult mai putin.
IuanPopoviciuser (0)
1 raspuns