Comentează textul de mai jos, în minimum 50 de cuvinte, evidenţiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice.
Tudor Arghezi Ceasul de-apoi
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Textul prezintă o descriere a diferitelor moduri în care bate ora, fiecare vers descriind o sursă diferită de sunet al ceasului. Ideea poetică a textului este aceea că ora poate fi auzită în diverse locuri și în diferite moduri, fiind legată de diferite materiale sau obiecte. Mijloacele artistice utilizate în acest text sunt metaforele, care sunt utilizate pentru a sugera o conexiune între sursa sunetului ceasului și materialul sau obiectul descris în fiecare vers. De exemplu, în primul vers, ora de bronz și de fier este comparată cu sunetul ceasului bătând în cer, în timp ce în versul al doilea, ora de catifea este comparată cu sunetul ceasului bătând într-o stea. Aceste metafore sugerează că sunetul ceasului poate fi auzit în diverse locuri și în diferite moduri.