Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ajutoarele lui Mos Crăciun

Ajutoarele lui Mos Crăciun
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cred că toţi ne-am întrebat măcar o dată de unde ia Moşul atâtea jucării, cine îl ajută în îndeplinirea unor sarcini atât de importante, care ar da mare bătaie de cap oricui ar fi în locul lui Moş Crăciun.Aşa cum aţi bănuit, el nu face totul singur, în afară de reni îl ajută şi spiriduşii. Spiriduşii trăiesc în Laponia şi lucrează zi de zi, timp de un an, confecţionând jucării. Şi ca treaba să meargă bine, fiecare spiriduş are sarcina lui, bine stabilită.

Sarcina cu cea mai mare răspundere se pare că o are Alabaster Snowball. El supraveghează copiii zi de zi şi oră de oră şi îşi notează într-o carte uriaşă faptele bune şi rele pe care le fac aceştia. Apoi face totalul şi în funcţie de rezultatul obţinut stabileşte dacă acel copil va primi jucăria dorită. Este o sarcină foarte grea pentru că uneori trebuie să ia decizii care nu sunt pe placul copiilor, iar aceştia nu înţeleg de ce nu au primit ce şi-au dorit.

Bushy Evergreen – este foarte respectat de ceilalţi spiriduşi. Este un mecanic şi un inventatot înnăscut. El a construit fabrica în care se fac jucăriile. Cunoaşte toate maşinăriile din fabrică şi le repară imediat ce se strică. nu are o clipă de răgaz. El ştie că jucăriile trebuie să ajungă la timp sub Pomul de Crăciun.

Citește și:   Povestea micului ren Bobble care şi-a împlinit visul

Sugarplum Mary – este cofetar de meserie şi ajutorul de nădejde al Crăciuniţei, împreună cu aceasta face cei mai buni biscuiţi şi cele mai bune prăjiturele.

Shinny Upatree – este un vechi prieten al lui Moş Crăciun. Cei doi au înfiinţat Tara lui Moş Crăciun, loc în care spiriduşii şi moşul îşi desfăşoară activitatea.

Pepper Minstix – acest spiriduş păzeşte cu străşnicie ţinuturile lui Moş Crăciun, nimeni nu intră şi nu iese de aici fără ştirea lui. Dar cel mai bine sunt păzite secretele…

Wunorse Openslae – are grijă de reni. Cât ar fi iarna de grea şi zăpada de mare, renii au hrană din belşug, locul unde se odihnesc este curat. Niciun ren nu s-a plâns niciodată că i-ar lipsi ceva. Drumul pe care îl parcurg în fiecare an este greu şi lung şi de aceea renii trebuie să fie bine antrenaţi. Sania străluceşte de curăţenie şi alunecă foarte uşor, fiind verificată ăn fiecare zi de Wunorse Openslae.

Bucuria cadourilor de Crăciun nu ar fi posibilă fără munca celor şase ajutoare ale lui Moş Crăciun. Ele îşi fac în fiecare an datoria, nu îmbătrânesc iciodată şi ne aduc bucurie în seara de Crăciun.

Citește și:   5 poezii pentru Moș Crăciun

Articole interesante

2 comentarii

  1. mia placut foartee mult dar poveastea asta e adevarata?
  2. lol nui adevarata
    haha glumeam eu am 10ani si inca cred in mposul nostru craziun

Lasa un comentariu