Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tradiții inedite de Crăciun în jurul lumii

Tradiții inedite de Crăciun în jurul lumii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ce înseamnă Crăciunul pentru tine? Bucuria de a desface cadourile de sub brad, concursul de mâncat dulciuri pe care îl organizezi împreună cu frăţiorii sau prietenii tăi, zilele pline de veselie şi bradul împodobit? Cu siguranţă fiecare dintre acestea obiceiuri din ziua de Crăciun este important, dar te-ai întrebat vreodată cum au ajuns toate să devină tradiţii peste tot în lume?

În Ucraina, în bradul de Crăciun se pun decoraţiuni în formă de pânză de păianjen. Aceasta face trimitere la văduva săracă care nu a avut suficienţi bani pentru a-şi decora bradul, dar atunci când copilul ei s-a trezit în ziua de Crăciun, bradul era acoperit cu o pânză care strălucea în lumina soarelui.

În Spania, de Crăciun, se mănâncă turon, un desert delicios făcut din miere, albuş de ou, zahăr şi migdale prăjite. Reţeta datează din secolul 16.

În Marea Britanie, casele sunt împodobite cu vâsc. De altfel, aici a apărut tradiţia vâscului ca decoraţiune de Crăciun. Vâscul este considerat aducător de noroc!

În Olanda, copiii primesc darurile de la Sinterklaas, aşa cum i se spune Moşului în țara lalelelor. Darurile vin însă pe data de 5 decembrie şi nu în Ajunul Crăciunului. Dacă copiii lasă morcovi pentru calul lui Sinterklaas, atunci el le va lăsa pe lângă cadouri şi multe dulciuri.

Citește și:   Jocuri de iarnă în zăpadă

În Japonia, copiii îşi găsesc darurile pe pernă şi nu sub brad. La masa tradiţională de Crăciun în Japonia se mănâncă pui fript.

În Germania, există tradiţia ca scrisoarea pentru Moş Crăciun să fie decorată cu poze şi apoi lăsată la geam.

În Rusia, Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie şi Babouschka este cea care le aduce cadouri copiilor. Baboushka înseamnă femeie bătrână sau bunică în limba rusă și are același rol ca Moșul care sosește în alte părți ale lumii în noaptea de Crăciun.

În Italia, în timpul sărbătorilor se mănâncă multă linte pentru că se spune că este aducătoare de noroc şi bunăstare în anul ce urmează. Copiii primesc daruri de la La Befana, aşa cum i se spune lui Moş Crăciun în italiană.

Articole interesante

1 comentariu

  1. În Italia ,Moș Crăciun se numește „Babbo Natale si aduce si el cadouri. Befana e alt personaj (o vrăjitoare) care vine pe 6 ianuarie și lasă copiilor cuminți dulciuri sau alte mici cadouri într-o șosetă ,iar celor neascultători,cărbuni (care sunt de zahăr, bineînțeles).

Lasa un comentariu