Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Obiceiuri haioase de sărbători

Obiceiuri haioase de sărbători
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Poate ești obișnuit ca în preajma sărbătorilor de iarnă să observi obiceiuri uzuale ca: împodobitul bradului, decorarea casei cu ghirlande, globulețe și alte decorațiuni de Crăciun, tăiatul porcului, mersul cu colindul, venirea lui Moș Crăciun etc. Dar în lume sunt și obiceiuri de această sărbătoare care, deși pentru locul respectiv par normale, pentru noi sunt foarte amuzante. Iată câteva dintre ele:

Moșul bun și omul rău – în anumite țări copiii nu-l așteaptă numai pe Moș Crăciun ci se tem și de cine ar putea veni după el ca să pedepsească copiii răi.  Acest personaj negativ care arată uneori ca Satan, se numește Zwarte Piet în Olanda, Knecht Ruprecht în Germania, Krampus în Austria și Le Père Fouettard în Franța. Dacă ai trăi în aceste țări și îți place să faci năzbâtii, nu doar că Moșul cu cadourile te va ocoli, ci vei primi și …. bătaie de la cel rău.

Sărbători cu căcăcioși – în Catalonia, fiecare scenă în miniatură a nașterii lui Isus, are o statuetă mică a unui om cu pantalonii în vine care face caca. Aceste statui se numesc Caganer și pot să reprezinte bărbați din acea zonă sau personalități politice, artiști. La origini se punea o astfel de statuie lângă personajele biblice pentru amuzament, încurajând copiii să o găsească.

Crăciun cu pui prăjit – în Japonia nu se mănâncă porc sau alte delicatese de Sărbători ci pui prăjit. Totul a început cu un lanț de fast food care a făcut reclamă la acest aliment. Acum este foarte popular și trebuie să faci comandă cu luni înainte ca să fii sigur că ai pui pe masa de Crăciun.

Citește și:   Cele mai frumoase citate despre Crăciun

La biserică cu rolele – în orașul Caracas din Venezuela, oamenii merg în ziua de Crăciun la biserică pe role. Circulația se oprește și toată lumea merge spre bisericile din localitate folosind rolele. Evident că nu este zăpadă și frig acolo.

Moșul face surfing – în Australia Moș Crăciun nu este așteptat cu sania ci pe o placa de surf, alunecând pe valuri. E o adevărată performanță dacă aduce și sacul cu cadouri în spate.

Un altfel de pom de Crăciun – în India și alte țări asiatice nu cresc brazi, așa că localnicii care sărbătoresc Crăciunul împodobesc și ei ceea ce au : copăcei de mango sau bananieri. Unii chiar își decorează casele cu ramuri de mango.

Farfurii sparte – în Oaxaca, Mexic, localnicii sparg farfurii în preajma Anului nou. Acest obicei semnifică finalizarea unui an vechi pentru a începe unul nou. Să nu încercați asta acasă!

Săpun ca și cadou – în Micronezia oamenii petrec aproape întreaga zi de Crăciun la biserică cântând și ascultând predici. Apoi celor mai meritoși oameni li se dau în dar săpunuri. Dacă cineva primește 2 bucăți înseamnă că e o persoană foarte importantă, foarte apreciată.

Ascundeți măturile – în Norvegia în ajunul Crăciunului se ascund toate măturile din casă, mopul, tot ce are coadă, pentru a preveni vrăjitoarele să viziteze familia și să le facă vrăji. Nu știu dacă se ascund și aspiratoarele.

Articole interesante

Lasa un comentariu