Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Moș Crăciun în jurul lumii

Moș Crăciun în jurul lumii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mai este foarte puțin timp și cel mai îndrăgit personaj al Crăciunului își face apariția în casele împodobite de sărbătoare pentru a aduce daruri pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

L-ai așteptat un an întreg și înainte să îl întâmpini cu bucurie și emoție, descoperă câteva lucruri fascinante despre Moș Crăciun:

 • Moș Crăciun s-a născut în anul 270 d.Hr. Așadar, Moșul are peste 1000 de ani, iar spiritul și magia Crăciunului sunt cele care îl țin într-o formă de zile mari.
 • Moș Crăciun are barbă albă, un costum roșu cu mâneci albe, guler alb și o curea neagră.
 • Legenda spune că Moș Crăciun locuiește la Polul Nord împreună cu Doamna Crăciun și elfii săi.
 • Elfii Moșului lucrează un an întreg în atelier unde confecționează jucării pentru copiii din toate colțurile lumii.
 • Moș Crăciun vine cu daruri pentru toți copiii, când aceștia dorm, în Ajunul Crăciunului.
 • Cum reușește Moșul să ducă toate cadourile pentru copii într-o singură noapte? De fapt, Moș Crăciun are la dispoziție aproape două zile să lase cadourile. În timp ce într-o parte a lumii este zi, în cealaltă parte este noapte. De exemplu, atunci când este 12.30 ziua la New York, în China este 1.30 noaptea. Moșul va călători prin trei fusuri orare diferite în Ajunul Crăciunului.  În felul acesta are mai mult timp să ducă cadourile.
 • Moșul vizitează peste 90 de milioane de case în Ajunul Crăciunului.
 • Sania Moșului călătorește cu viteza luminii.
 • Moșul are 8 reni, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner și Blitzen, iar Rudolph este considerat al noulea.
 • Rudolph a fost cooptat în echipa de reni a lui Moș Crăciun într-un Ajun când a început o furtună de zăpadă extrem de puternică. Cei opt reni pe care îi avea până atunci nu vedeau să zboare pe furtună, iar atunci Rudolph cu nasul lui roșu și strălucitor a luminat calea pentru ca sania să poată înainta.
 • Toți renii zboară? Nu, doar renii Moșului zboară.
 • Mulți copii îi lasă Moșului lapte și prăjituri în noaptea de Ajun pentru că bătrânelului i se face foame în timpul călătoriei sale.
 • Te-ai întrebat până acum ce face Moșul când se termină Crăciunul? În primul rând își ia o vacanță împreună cu Doamna Crăciun la Polul Nord, apoi se reîntoarce la muncă. Începe să facă listele cu copiii cuminți și cei mai puțin ascultători și împreună cu elfii săi începe pregătirile pentru următorul Crăciun, confecționând milioanele de jucării.
Citește și:   Povestea lui Mos Craciun

Nu uita să fii cuminte și să faci fapte bune…pentru că nu știi niciodată când Moș Crăciun te vede.

 

 

Articole interesante

Lasa un comentariu