Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri incredibile despre zăpadă

Lucruri incredibile despre zăpadă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O aştepţi tot anul şi te bucuri în fiecare iarnă când încep să cadă primii fulgi de zăpadă. Abia când se aşterne primul strat de nea simţi cu adevărat că a venit iarna, mai ales că atunci e rost de o mulţime de jocuri şi activităţi afară. Chiar dacă ai senzația ca nu e nimic surprinzător, există o mulţime de lucruri interesante despre zăpadă.

  • Zăpada se formează când vaporii de apă din atmosferă îngheaţă şi se transformă în cristale de gheaţă;
  • Zăpada este o formă de precipitație la fel ca ploaia, grindina şi lapoviţa;
  • Zăpada reflectă un grad mare de radiaţii ultraviolete şi poate afecta vederea. Pe perioada iernii, atunci când afară este zăpadă, ochii trebuie protejaţi cu ochelari de soare.
  • Zăpada este un mineral deoarece vine în formă solidă, este formată anorganic şi are o compoziţie chimică definită.
  • Zăpada nu este întotdeauna albă. De fapt, zăpada este translucidă şi reflectă până la 90% din lumina care ajunge la suprafaţa sa. Un grad mic de lumină este absorbit de zăpadă şi nicio culoare nu este absorbită în mod special, mai mult ca altele. De aceea zăpada pare albă şi strălucitoare în special atunci când ninge.
  • Fulgii de nea pot fi identici. În 1988, un cercetător a descoperit două cristale de zăpada identice. Rezultate similare au mai fost obţinute doar în laborator.
  • Există mai multe forme de zăpadă. Atunci când te gândeşti la zăpadă, nu îţi imaginezi că aceasta ar putea fi altfel de cum o ştii. În realitate, există cel puţin 35 de tipuri de fulgi de zăpadă.
  • Cea mai mare bătaie cu bulgări de zăpadă a avut loc chiar anul acesta, pe 31 ianuarie, în Canada. La bătaia cu bulgări au participat mai mult de 7.600 de persoane.
Citește și:   Prima zi de școală în jurul lumii

Articole interesante

Lasa un comentariu