Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri de iarnă în zăpadă

Jocuri de iarnă în zăpadă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Odată ce vine iarna, cei mai mulţi copii aşteaptă cu nerăbdare prima zăpadă. Jocurile în zăpadă înseamnă pentru cei mici multă distracţie, veselie şi o reîntâlnire cu prietenii. Ideile de jocuri care se pot desfăşura când afară a nins sunt multe. Iată câteva jocuri care îi vor încânta pe copii.

Capturează steagul din zăpadă

Pentru acest joc este necesar să construiţi un steag, dintr-o bucată de material alb şi o lingură de lemn. Legaţi bucata de material de capătul lingurii. Delimitaţi o zonă în care, unul dintre copii va ascunde steagul. Acesta va trebui să ascundă bine lingura de lemn în zăpadă, în timp ce bucata albă de material rămâne la suprafaţa zăpezii, vizibilă.

Un conducător al jocului va cronometra cât durează pentru fiecare jucător să găsească steagul. Jucătorul care va ascunde cel mai bine steagul, astfel încât durata pentru găsirea lui să fie cea mai mare, câştigă.

Bătaia cu bulgări

Bătăile cu bulgări sunt printre activităţile preferate ale copiilor atunci când ies afară. Dar pot face asta într-un mod organizat!

Jucătorii se împart în două echipe şi încep să arunce cu bulgări unii în ceilalţi. Cât unul dintre ei este lovit cu un bulgăre aruncat de unul dintre adversari, este dat afară şi se aşază pe jos. Dacă un jucător prinde cu mâinile bulgărele aruncat din echipa adversă, cel care a aruncat este eliminat. Jocul continuă până când toţi jucătorii dintr-o echipa sunt eliminaţi.

Citește și:   Două jocuri amuzante pentru toamnă

Pălăria omului de zăpadă

Când afară este zăpadă din belşug, construirea unui om de zăpadă este una dintre cele mai îndrăgite activităţi ale copiilor. Toţi jucătorii participă la construirea omului de zăpadă: vor pune un morcov în locul nasului, ochii din cărbune, dar omul de zăpadă nu va avea pălărie.

Căutaţi o pălărie pe care jucătorii vor trebui să o pună omului de la zăpadă…de la distanţă.

Jucătorii se aşază la o distanţă de 3 metri de omul de zăpadă şi de la această distanţă vor arunca pălăria spre omul de zăpadă, încercând să i-o pună pe cap. Jocul este câştigat de cel care reuşeşte să îi aşeze pălăria pe cap omului de zăpadă, de la distanţa stabilită.

Leapşa în urme de zăpadă

Acest joc este varianta de iarnă pentru cunoscută “leapşa”. Jocul se desfășoară la fel, doar că de această dată, jucătorii pot păşi doar în urmele de zăpadă pe care le-au făcut înainte de începerea jocului. Dacă unul dintre jucători calcă în afara urmelor din zăpadă, devine cel care va trebui să dea “leapşa”.

Articole interesante

Lasa un comentariu