Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce nu știai până acum despre Moș Crăciun

Ce nu știai până acum despre Moș Crăciun
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Moș Crăciun, cel mai îndrăgit și așteptat personaj de peste an, urmează să își facă apariția în noaptea de Crăciun pentru a lăsa daruri copiilor din toate colțurile lumii. Cu siguranță și tu îl aștepți cu nerăbdare. Până la marea întâlnire din acest an, iată câteva lucruri pe care poate nu le-ai aflat până acum despre cel care va veni cu sacul plin de bunătăți lângă bradul împodobit.

 • Moș Crăciun s-a născut în anul 270 d.Hr. ceea ce înseamnă că are mai mult de 1.000 de ani. Magia Crăciunului îl face să fie în putere și zâmbitor în fiecare an.
 • Moș Crăciun trăiește la Polul Nord împreună cu Doamna Crăciun și cu elfii săi.
 • Elfii Moșului lucrează un an întreg în atelierul fermecat unde fac jucării pentru toți copiii din lume.
 • Moșul îi vizitează pe copii în noaptea de Ajun, atunci când cei mici dorm. Cei mai norocoși au ocazia să fie vizitați de Moș în persoană.
 • Cum reușește Moș Crăciun să ducă darurile copiilor din toată lumea într-o singură noapte? Simplu. Moșul are de fapt două zile la dispoziție să viziteze micuții din întreaga lume, pentru că atunci când într-o parte a Pământului este zi, în cealaltă este noapte. Moșul călătorește prin trei zone cu fusuri orare diferite în Ajunul Crăciunului.
 • În noaptea magică de Crăciun, Moșul vizitează peste 90 de milioane de case din toate colțurile lumii.
 • Sania Moșului călătorește cu viteza luminii, adică 671 de mile pe oră.
 • Moșul are 8 reni pe care îi înhamă la sania sa: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comeț, Cupid, Donner și Blitzen.
 • Rudolph este considerat cel al noulea ren al Moșului. El s-a alăturat celorlalți reni, într-un an în care atunci când Moșul se pregătea să pornească la drum pentru a duce darurile de Crăciun, a izbucnit o furtună de zăpadă. Cei opt reni nu vedeau să zboare prin furtună, iar Rudolph cu nasul său roșu a luminat calea pentru sania Moșului.
 • Doar renii Moșului pot să zoboare.
 • Ce face Moșul după ce trece Crăciunul? În primul rând își ia o mică vacanță împreună cu Doamna Crăciun, la Polul Nord. Apoi se întoarce la muncă sa de peste an: face liste cu copiii cuminți și cei neascultători, primește mesajele de la părinții care îi scriu despre năzbâtiile celor mici și se întoarce în atelierul său unde începe împreună cu elfii să confecționeze jucăriile pentru Crăciunul ce urmează.
Citește și:   O noua supernova in galaxia noastra

Articole interesante

Lasa un comentariu