Probleme pentru olimpiada de matematica, clasa aIVa ( 15)

15
1. Mama cumpără o bluză şi o rochie. Dă la casa o bancnotă de 200 lei şi primeşte rest 44 lei.

Bluza reprezintă o treime din sfertul preţului rochiei. Câţi lei costă bluza şi câţi lei costă fusta?

2. Pe o tarabă sunt trandafiri albi şi galbeni. O pătrime din numărul trandafirilor albi este egală cu o treime din numărul trandafirilor galbeni. Se vînd jumătate din numărul trandafirilor albi şi jumătate din numărul trandafirilor galbeni. Se constată ca au mai rămas 63 trandafiri. Câţi trandafiri au fost de fiecare fel?

3. Un elev are de citit o carte într-un anumit număr de zile. Dacă ar citi câte 15 pagini pe zi, i-ar mai rămâne pentru ultima zi 10 pagini de citit. Dacă ar citi câte 10 pagini pe zi, i-ar mai rămâne 35 de pagini necitite. În câte zile şi-a propus să citească această carte?

4. Mama are 3 copii: Bogdan, Maria şi Dan. Bogdan este cu 5 ani mai mare decât Maria, Maria are vârsta de 4 ori mai mică decât Dan iar Dan este cu un an mai mare decât Bogdan. Câţi ani are fiecare?

5. Un elev participă la un concurs. Se ştie că pentru un răspuns corect elevul primeşte 10 puncte. Pentru un răspuns greşit i se iau 7 puncte. Elevul raspunde la 8 întrebări şi a însumat 46 puncte. Câte răspunsuri au fost corecte şi câte greşite?15 comentarii

 1. Ioana te rog mai invata sa scrii si apoi scrii comentarii pe site .Apropo nu se scrie ''copchile''
  ci copile.
   (4)
   (4)
 2. "Doamna" Ana,lasati-o in pace.Ce treaba aveti dvs. cum scrie Ioana?Mai bine sa nu va mai intereseze de oameni ca sunteti o criticatoare!
   (4)
   (4)
 3. inainte am grasit cu srisul de sa stiti nu ma descurc la romana ma note de 9
  dar la mate particip la concursuri si la unul:
  micul matematician eu am fost matematicianui 1

  si cevroiam sa zic????????????

  a da ......usor

   (4)
   (4)
 4. Bodea Alexandru pe
  Problemele sunt frumoase. dar un copil de clasa a 3 a ar putea sa le rezolve . Eu am rezolvat pe clasa a 3 a niste probleme de olimpiada asa ca ele nu reprezinta un grad de dificultate mare .
   (0)
   (1)
 5. Pai nu am ce sa zic nimic de aceste probleme .Sunt usoare dar nii prea usoare la orce problema trebuie sa fii atent nu sa te rezini ,,primul" si sa ai un punctaj mic . Ma indepartez prea mult de subiect:Parerea mea este ca problemele acestea sunte de folos eu am participat la concursuri de matematica dar sunt probleme care aici sunt mult mai bune.Si nu ma lauddar nu sunt asa de grele . ( Nu ma intelegeti gresit)
   (0)
   (1)
 6. astea sunt pt. clasa a 4-a?!
  1.r=144lei;b=12lei
  2.albe=72;galbene=54
  3.8zile
  4.Bogdan=7ani;Dan=8ani;Maria=2ani
  5.6corecte;2gresite
  daca vreti sa stiti,leam facut in 15 min!
   (0)
   (1)
 7. astea sunt pt. clasa a 4-a?!
  1.r=144lei;b=12lei
  2.albe=72;galbene=54
  3.8zile
  4.Bogdan=7ani;Dan=8ani;Maria=2ani
  5.6corecte;2gresite
  daca vreti sa stiti,leam facut in 15 min!
   (1)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?