Probleme pentru olimpiada de matematică, clasa aIVa (13)

16
1. Andrei are 6 ani, iar Maria are 15 ani. Peste câti ani vârsta Mariei va fi de 2 ori mai mare decât vârsta lui Andrei?
2. O biblioteca are doua rafturi. Pe al doiea raft sunt de 5 ori mai multe carti decât pe primul raft. Dana muta din cartile de pe al doilea raft pe primul raft, astfel încât acum pe cele doua rafturi acum este acelasi numar de carti. Câte carti au fost la început pe fiecare raft?

3. Doua treimi din numarul de fete dintr-o clasa înseamna tot atât cât jumatate din numarul de baieti din acea clasa. Stiind ca numarul de baieti este cu 3 mai mare decât numarul de fete, sa se afle câti copii sunt în clasa.

4. La o cantina s-au adus cu 5 mai multe pungi de zahar decât pungi de orez. S-au consumat 3 pungi cu orez. Acum numarul pungilor cu zahar este de 2 ori mai mare decât numarul pungilor cu orez. Câte pungi au fost de fiecare fel la început?

5. Suma a 3 termeni este 130. Fiecare termen este de 3 ori mai mare decât cel dinaintea lui. Care sunt termenii acestei adunari?16 comentarii

  1. Sunt super usoare dar eu leam facut singura dar de unele am fost ajutata de Doamna Profesoara de meditati.:*pa
     (4)
     (2)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?