Probleme, clasa aIIIa ( Fisa nr. 1 )

13
1. Un agricultor a vândut dimineaţa 4 lădite cu căpşuni, în fiecare lădiţă sunt 3 kg căpşuni. După-amiaza a vândut o cantitate de 2 ori mai mică. Ce cantitate de căpşuni a vândut în total?
2. Un atelier de croitorie lucrează într-o zi 6 uniforme şcolare pentru băieţi şi de 2 ori mai multe uniforme şcolare pentru fetiţe. Câte uniforme şcolare se lucrează într-o zi?

3. S-au transportat la piaţă 8 lădiţe a câte 5 kg roşii fiecare lădiţă şi o cantitate dublă de castraveţi. Câte kg de castraveţi s-au dus la piaţă?

4. Un muncitor lucrează la acoperişul unei case 5 zile pe săptămână timp de 3 săptămâni şi încă 4 zile. În câte zile a terminat muncitorul de construit acoperişul casei?

5. S-au cules 27 kg cireşe albe şi 36 kg cireşe negre. Întreaga cantitate s-a paus în lădiţe de câte 7 kg fiecare lădiţă. Câte lădiţe s-au folosit?

6. Pentru alimentarea unui cartier cu apă se montează în prima zi 7 conducte, iar a doua zi de 3 ori mai multe conducte. Câte conducte s-au montat în total?

7. Pentru construcţia unui grajd se folosesc 32 grinzi de stejar şi de 4 ori mai puţine grinzi de fag. Câte grinzi se folosesc în total pentru construcţia grajdului?

8. La un chioşc de ziare s-au vândut dimineaţa 36 ziare, iar după-amiaza un sfert din numărul ziarelor vândute dimineaţa. Câte ziare s-au vândut în total?

9. O vacă consumă într-o zi 8 kg nutreţ. O oaie consumă 3 kg nutreţ. Cu câte kg de nutreţ consumă mai mult 7 vaci decât 7 oi?

10.Un sac cu nisip cântăreşte 51 kg. Dacă într-un sac cu ciment s-ar mai adăuga încă 7 kg ciment atunci sacul cu ciment ar cîntări cu 4 kg mai puţin decât sacul cu nisip. Cât cântăreşte sacul cu ciment?13 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?