Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Zonă rezidențială

Zonă rezidențială
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă vă uitați în DEX, descoperiți că rezidențial se definește ca fiind ”al rezidentului, privitor la rezident”. Dacă mergeți mai departe, la rezident, aflați că termenul se referă la un ”reprezentant diplomatic, inferior în grad unui ministru plenipotențiar sau unui ambasador”, respectiv la un ”(cetățean) stabilit în altă țară decât cea de origine”. Totuși, ideea de rezidență se leagă și de ”reședință, sediu, domiciliu”, așa că n-aș zice că-i chiar greșit să aproximezi conceptul de ”zonă rezidențială” cu o zonă în care-și au domiciliul niște oameni. Doar că s-a împământenit în lumea imobiliarelor că ”zonele rezidențiale” s-ar referi strict la complexele noi, dar scuzați-mă, noi, restul, ăia din ”cartierele muncitorești”, de exemplu, nu stăm în zone industriale, nu?

Citește și:   Firmituri sau Fărâmituri

Articole interesante

3 comentarii

  1. «noi, restul, ăia din ”cartierele muncitorești”, de exemplu, nu stăm în zone industriale, nu?‘»

    Păi nu, dar nici nu stăm în zone _special concepute si amenajate_ cu gîndul de a face locuitul confortabil. Cîtă vreme termenul ‘prinde’ și e înțeles exact cu diferența care-l face specific, de ce nu…?

  2. Cicu, bine, dacă vrei să intrăm în detalii imobiliare, poate merită spus și că poți să numeri pe degete complexele făcute cu adevărat în ideea la care te referi tu (adică alea care se vor un spațiu destul de închis, în care ai la îndemână și magazine, și școală, și grădiniță etc.).

  3. cred c-ar trebui, cu ocazia asta, să remarcăm și diferența dintre zonă rezidențială și complex rezidențial.

Lasa un comentariu