Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Articole interesante

11 comentarii

  1. Nu prea sunt de acord.

    Chiar mă aşteptam să vad multe greşeli pe afişe, dar, în afară de un „dute-n” şi un „vin-o”, nu am sesizat alte minuni (şi stau zilnic cu ochii beliţi după dintr-astea).

    Se vede că oamenii şi-au făcut temele înainte de a ieşi în stradă. Aici nu avem de-a face cu generaţia Facebook cerând „alocaţi” mai mari, ci cu oameni de diferite vârste şi niveluri de pregătire (care îşi exercită dreptul de a protesta împotriva actualei puteri).

  2. Cred că desenul este legat mai mult de generații, nu de ce scrie pe afișe.

    La „alocați” te contrazic. Aseară am auzit un tânăr care se plangea de alocație.

  3. Sunt oameni cu diverse niveluri de pregatire, nu-i judec pentru o cratima.
    Problema e ca nu mai stim sa gandim.

  4. Am mai vazut eu cateva, unul dintre ele era „… ia-o pe udrea și fugi-ți…”
    Ca sa nu mai zic de celebrul (deja) clip cu „reporterii” de la site-ul de cultura tustiai.ro care se plangeau ca au fost ridicati de jandarmi pe nedrept. In clipul montat ulterior aparea fraza „nu se poate sa iei oameni dupa strada si sa-i terorizezi”. Toti copiii sunt jurnalisti in ziua de azi, toti sunt reporteri, au site-uri de cultura. Dar nu stiu sa scrie corect. Mie mi-e rusine sa ma duc in Piata Universitatii cu niste oameni care isi cer drepturile (pe buna dreptate) dar in schimb indatorirea (morala mai degraba) de a face o scoala si a invata macar sa scrie in limba materna ei nu au indeplinit-o.

  5. Si-or fi facut temele la muzica. Pentru ca am vazut:
    „Coruptia si saracia / A distrus Romania” si
    „PDL si USL aceIasi mizerie”.

  6. tara arde si baba se piaptana. sunt total de acord cu faptul ca generatia actuala si, cel mai probabil, cele viitoare sunt intr-o conditie deplorabila in ceea ce priveste nivelul de pregatire la limba romana. factori care au influentat si influenteaza acest lucru sunt multi. dar mi se pare absurd sa condamnati niste oameni care lupta pentru drepturile voastre inclusiv, oameni care nu si-au facut nici macar la muzica temele, pentru ca au fost nevoiti sa isi gaseasca un serviciu la varsta de 14 ani. nu iau apararea pustilor cu iphone-uri si masini de lux, intretinuti de parintii lor afaceristi, care primesc o masina cand fac 17 ani, pe care o busesc de primul copac ce le iese-n cale la 18 ani. iau apararea acelor copii carora le este furata copilaria cu fiecare minciuna oferita de politicienii nostri.
    coruptia si saracia chiar au distrus romania, inclusiv educatia. pacat ca unii, in snobismul lor, nu mai vad cauza ce ne-a adus in situatia asta.

    p.s. iertate fie-mi greselile gramaticale. eu am numai 8 clase, iar faptul ca lucrez de la 16 ani intr-un santier de constructii, 12 ore pe zi, nu mi-a creat tocmai cele mai proprice conditii de aprofundare a literaturii sau exersare a gramaticii limbii romane.

  7. Calul troian, nu despre asta era vorba. Era o metaforă bună pentru cum s-a degradat uzul limbii române în ultimii 20 de ani și atât.

  8. stiu, emi. nu la postarea ta bateam apropo, ci la comentariile pe care le-ai primit. 🙂

  9. Snobuleții ăștia de Drumul Taberei nu vor sa piardă nici o revoluție. Ar fi cazul să iasă în stradă dacă vor să își fluture corectitudinea fonetică și la nivel politic.

  10. Pai nu e vorba de gandit aici ? Gandirea nu implica o logica, o respectare a unor reguli (care n-au fost puse acolo doar de dragul de a fi puse, btw, ci cu scopul de a nominaliza diverse situatii), o, nu stiu, poate o politica de bun simt, sa zicem ? Ba o implica. Automat, daca refuzi sa respecti regulile astea (pe motiv ca „intelegem si-asa”), o sa ajungi sa te tampesti. Ce e aia cu „scoala vietii” ? Vorba unui prieten: e bine sa ai scoala vietii, dar e si mai bine daca ii ai si facultatea. Aici, intr-adevar, insa, nu e vorba despre cat stiu oamenii astia din gramatica. E vorba ca, prosti sau culti, ei au niste drepturi si si le pot cere sub orice forma vor sau pot. Eventual fara nici o cratima.

Lasa un comentariu