Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Venal

Venal
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vai, cum am trăit până acum fără să știu cuvântul ăsta? Am întâlnit atâția venali în viața asta și n-am știut că asta-i eticheta potrivită pentru ei. Dumnezeule, sunt la TV în fiecare zi și nu știam cum să le zic?!

Venal = care este lipsit de scrupule, care face orice lucru (reprobabil) pentru bani.

Citește și:   Trebuie sau Trebuiesc

Articole interesante

4 comentarii

  1. Nu neaparat pt bani, dar neaparat pt vreun interes personal (in principiu – dar nu neaparat* – pt un interes material).
    * Mai poate fi vorba (spre ex) de un interes „de orgoliu”: castigarea nemeritata a unei pozitii / functii / situatii de prestigiu, chiar daca poate aceasta nu aduce si beneficii materiale notabile (spre ex doctor – nu neaparat in medicina; scriitor; profesor – ca rang, nu ca functie; academician)

    Si merita mentionata lipsa oricarei legaturi intre intelesul cuvantului „venal” si intelesul cuvantului „venă”: similitudinea formei este un indiciu fals, gresit – cele doua cuvinte nu apartin aceleiasi familii de cuvinte.

  2. Dar, Victor, de ce sa nu vina de la vena? Daca e asa disperat sa obtina bani, functii, alea-alea… si-o fi taind vena pe lung, in caz ca nu-i ies treburile. Deh, daca omu-i pasional, abject, corupt si imoral…

  3. Ba aceleiasi familii de cuvinte apartin cele 2, campul lexical e diferit.

  4. Emanuela: Pari sa fii mai „acasa” decat mine in probleme lexicale. Te rog sa fii amabila sa-ti explicitezi afirmatia, cunostintele mele sunt insuficiente pt a o intelege.
    (In comentarii eu ma bazez pe reminiscentele cunostintelor de-acu’ o juma’ de veac, din vremea cand „am facut” scoala – pe de o parte – si pe logica si… hai sa-i spunem „bun-simt lingvistic”, pe de alta parte, nu pe cunostinte corecte, complete si corelate, inchegate intr-un sistem.)

Lasa un comentariu