Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vanilat sau Vaniliat

Vanilat sau Vaniliat
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Monica ne-a spus că are cunoştinţe care susţin că vaniliat ar fi corect. Am verificat şi noi, dar nu am găsit cuvânul nici în DOOM şi nici în DEX (care parcă e mai tolerant). E clar că vanilat (aromat, parfumat cu vanilie) e corect şi în cel mai rău caz ar putea apărea în dicţionare şi vanilinat (aromat cu vanilină, care la rândul ei poate fi extrasă din fructul de vanilie sau pe cale sintetică), dar vaniliat sigur nu-şi are locul în rândul cuvintelor corecte.

Monica, îţi mulţumim pentru sugestie!

Citește și:   Romgleza tehnică

Articole interesante

6 comentarii

  1. Haha, varianta aceea de vanilinat am auzit-o si eu prin batrani.

  2. da..problema e ca „vanilinat” scrie pe pliculetele din comert..

  3. Mia, aşa e. Pe majoritatea a început să scrie vanilinat şi tind să cred că vor să spună de fapt vanilat pe cale sintetică 🙂

  4. Voi pe site-ul asta ar trebui sa stiti mai bine…prostiti lumea aiurea vanilat e ala cu baton de vanilie pisat si amestecat cu zahar si vaniliat e cu vanilie artificiala si zahar…

  5. Ambele variante sunt corecte. Vanilat inseamna cu aroma naturala de vanilie. Vanilinat vine de la cuvantul vanilina, aroma care se obtine prin procese chimice, din vanilie, dar de cele mai multe ori din resturile de lemn sau produse petroliere.
    Cat despre zahar, acesta este zahar vanilat daca aroma este obtinuta din vanilie. Problema este doar vreo 2% este chiar natural. Celalalt este zahar vanilinat, obtinut din vanilina.
    Intr-adevar, vaniliat nu este corect.

Lasa un comentariu