Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Unitate de pâine

Unitate de pâine
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Zilele astea am început un tratament pentru o oarecare afecțiune. Și nu știu alții cum sunt, dar eu insist să citesc prospectele înainte de a înfuleca pastilele. Uneori mă surprinde secțiunea ”reacții adverse posibile”, alteori mă surprinde numărul mare de E-uri, dar acum am avut o cu totul altă surpriză :). Am aflat că fiecare drajeu ”conține circa 0,02 unități de pâine”, iar ”unitatea de pâine” e un concept cu totul nou pentru mine și, mai mult, e un concept pe care nu prea îl asociez unui context medical.

Așadar, vă rog, luminați-mă! 🙂

Citește și:   Complecși sau Complexi

Articole interesante

7 comentarii

 1. Tot ce am găsit este: „1 Bread Unit (BU) = 12 g carbohydrates.”

 2. Cosmin, mulțumesc. Rețin informația. Dar cred că trebuie să mai fie ceva. Nu prea ar fi relevante în context valorile nutriționale… Sau cine știe? Poate e dispus vreun farmacist/medic să elucideze misterul 🙂

 3. tind să-i dau dreptate lui Cosmin; (și deduc, cu ocazia asta, că nu-i un medicament propriu-zis, standardizat, ci ceva „naturist”; pe un medicament standardizat n-ar scrie „unități de pîine”.)

 4. Multumesc, Cosmine, nici eu nu stiusem asta.

  Referirea la unitati de paine poate sa nu fie irelevanta (in special in cazul in care doza zilnica recomandata este de multe comprimate) – spre exemplu in contextul in care produsul in cauza este folosit in cadrul (sau asociat cu, sau macar in acelasi timp cu) un tratament (sau macar o cura) de slabire. Sau poate pt a evita combinarea sa cu vreun eventual medicament care necesita evitarea carbohidratilor.
  Sau poate doar a fost subliniat faptul ca nu prezinta pericol in niciuna dintre aceste situatii. Sau pur-si-simplu pt a tine cont de „nazurile” celor care contabilizeaza fiecare calorie ingurgitata (eventual „pe grupe alimentare”).

 5. Eu am întâlnit „Broteinheit” (unitate de pâine) în texte referitoare la diabet. Pe internet am găsit că a fost introdusă în Germania şi Austria pentru a calcula mai uşor carbohidraţii.
  Probabil şi informaţia din prospectul acelor drajeuri era destinată în primul rând diabeticilor.

 6. Eram in cautarea unei traduceri viabile a acestui termen si nefiind nici eu de acord cu ‘unitatea de paine’, am dedus (sa ma corecteze cine se pricepe mai bine) ca ar putea fi ‘unitate glucidica’ de carbohidrati din alimente. In lipsa unei variante sigure, o voi traduce asa deocamdata.

 7. Later edit: Cu o privire mai proaspata, mai putin „pusa pe directie”, m-a socat faptul ca niciunul nu ne gandiseram (ca EU nu ma gandisem) la alte sensuri pt „unitatea de paine”: fie la cel de brutarie (magazin de paine), fie la cel de unitate divizionara a unei paini (felia de paine).

Lasa un comentariu