Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Un draft de contract

Un draft de contract
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

De ani de zile tot aud de ”drafturi” și de la un punct ajungi să iei niște cuvinte de bune dacă le auzi foarte des. De fapt, s-ar putea să fi căpătat atât de multă încredere în existența ”draftului de contract” încât nu mă pripesc să-l cataloghez ca fiind incorect până ce nu aud și o părere de la cineva bine familiarizat cu domeniul juridic.

Altfel, e drept, nu apare nici în DEX și nici în DOOM, dar poate o fi un termen de specialitate care a prins bine la public.

Citește și:   Genitivul și acronimele

Articole interesante

3 comentarii

  1. Eu stiu ca draft se foloseste in limba EN pentru proiect/schita/ciorna/plan etc.

  2. Și inclusiv draftul nostru împrumutat se vrea un fel de contract-tip, un schelet pe care se adaugă și modifică niște clauze… Dar n-a vrut (încă) niciun cunoscător să ne lumineze dacă măcar în jargonul juridic e justificat 🙂

  3. In principiu, draftul (ciorna) – pt a fi adoptat/a ca plan – ar mai avea nevoie poate si de oarecari completari / modificari, sau de confirmari, da’ SIGUR ar mai avea nevoie de niste analiza, de ceva gandire, de aprobarea (consultarea) (alt)cuiva, de o hotarare finala din partea autorului, de un „ceva” care face ca in stadiul respectiv ea sa fie ciorna si nu plan, nu varianta quasi-definitiva (in acel stadiu).

Lasa un comentariu