Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tuareg

Tuareg
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu știu dacă e careva care să nu fi auzit despre Volkswagen Touareg, dar am descoperit că nu chiar toată lumea a auzit despre tuaregi, populația războinică, parțial nomadă, din Nordul Africii. Asta așa, pe scurt, pentru eventuala completare a culturii generale; pe lung, puteți citi mai multe aici.

Citește și:   Spârc

Articole interesante

1 comentariu

  1. Multumesc pt link. Cam toate informatiile generale imi erau oarecum (macar vag) stiute, dar am reusit sa-mi clarific (nu direct de la „tuaregi”, ci de la „berberi”) o mai veche nedumerire careia mereu „nu-i venise inca randul” sa fie clarificata: tuaregii / berberii sunt, sau nu sunt arabi?Acu’ aflai ca nu au origine etnica unitara (deci nu se poate afirma nici ca da, nici ca nu). (Bagsama… poporul lor – caci „natie” nu pot „pt ca” sa le zic – s-a constituit nu pe baza originii etnice comune (cum se constituie popoarele) ci doar pe baza teritoriului comun si modului comun de trai… Nu sunt in clar cu originea limbii lor: or fi adoptat toti limba unora dintre ei, mai numerosi si/sau mai… staruitori, mai incapatanati, sau s-o fi dezvoltat o limba comuna din combinarea limbilor lor? Supravietuiesc si fara sa stiu asta… )

Lasa un comentariu