Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

TrAfic sau TrafIc

TrAfic sau TrafIc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Evident, nu e o problemă de scriere, ci de pronunţie, dar am considerat că merită abordată. Varianta preferată de majoritate este cu accent pe a, iar cea cu accent pe i pe zgârie serios timpanele. Şi, culmea, parcă îmi amintesc că era corectă cea din urmă. Dar nu mai contează. Acum apar în DOOM ambele.

Citește și:   Prepay sau Preplătit

Articole interesante

6 comentarii

  1. Apar ambele în DOOM, dar este preferată prima variantă!

  2. In limba romana accentul nu mai cade preferabil pe penultima silaba a cuvantului (sau eventual – la cuvintele lungi – pe antepenultima), asa cum pare-mi-se ca-mi mai amintesc eu de pe vremea cand inca mergeam la scoala??

  3. GrAfic sau GrafIc? TrAfic sau TrafIc? In limbile romanice accentul cade pe prima vocala din cuvant, din cate imi amintesc.

  4. Vlad, la grafic e sigur accentul pe A, dar la trafic zău că nu mint când spun că în DOOM apar ambele ca fiind corecte. Cred că trafIc e anomalia, dar nu ştiu ce origini are dubioşenia 🙂

  5. Nu stiu (Emi) de unde provine „dubiosenia” cu „grafIc” si „trafIc” (ce origini are – inafara de eventuala perpetuare a unei pronuntari defectuoase pana la necesitatea reglementarii acceptative a versiunii incorecte), dar (Vlad) din cate stiu eu, in limba romana accentul cade in general (nu fara exceptii) pe penultima silaba a cuvantului, eventual (in anumite cazuri, la cuvintele mai lungi) pe antepenultima silaba. (Se considera accentuata silaba, nu doar vocala – din cate-mi mai amintesc eu.)

  6. Trafic nu+i tot una cu lindic ! Accentul pe prima silabă ESTE LOGIC ŞI ROMÂNESC.

Lasa un comentariu