Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tobar sau Toboşar

Tobar sau Toboşar
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

S-ar părea că la radio se foloseşte destul de des termenul de „tobar” şi, culmea, l-am găsit şi într-un dicţionar de sinonime. Totuşi, în condiţiile în care nu apare nici în DOOM şi nici în DEX, n-aş spune că e tocmai corect. Ar fi bine să rămânem cu „clasicul” toboşar – „persoană care bate toba într-o orchestră sau într-o fanfară”.

Simona, îţi mulţumim pentru sugestie!

PS: DEX oferă alternativa „tobaş”.

Citește și:   Soţi sau soaţe

Articole interesante

2 comentarii

  1. Aveti dreptate in principiu, insa tobosarul ne face sa ne gandim la acea jucarioara sub forma de ostas rosu cu toba, pe care o invarteai de cheita si zdranganea apoi timp de cateva minute prin casa. Termenul modern, ”cool”, este totusi tobar. Tobosar, in my humble opinion, va iesi in cativa ani din uz (de fapt, nici nu se foloseste pentru a-l desemna pe instrumentistul rock actual).

  2. Iuliana şi eu fac aceeaşi primă asociere când aud de toboşar. Însă de tobar nu auzisem până să primesc sugestia de la Simona, aşa că am speranţe mari pentru viitorul toboşarului 🙂

Lasa un comentariu