Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Suport sau Sprijin

Suport sau Sprijin
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Deși s-ar putea ca unii să fiți tentați să spuneți că a oferi suport bate spre romgleză, să știți că în DEX scrie negru pe alb că unul dintre sensurile figurate ale lui suport este sprijin. Așadar, dacă expresia a oferi sprijin e legitimă, trebuie să fie corectă și varianta cu suportul.

PS: Suport e împrumut din limba franceză.

Citește și:   dpmdv

Articole interesante

3 comentarii

  1. Atenție la derivări… Dacă „a oferi sprijin” și „a sprijini” sînt în principiu echivalente, „a oferi suport” și „a suporta” _nu_ sînt.

  2. „…unul dintre sensurile figurate ale lui suport este sprijin.”
    Poti enunta vreun motiv pt limitarea la sensurile FIGURATE ale lui „suport”? Dupa stiinta mea, singura deosebire intre „sprijin” / „reazem” si „suport” (in sensul acestora de obiecte materiale concrete) ar fi ca (spre deosebire de „suport”, care in principiu actioneaza singur si preia – sau poate prelua – integral greutatea) „sprijinul” / „reazemul” nu preia (neaparat) toata greutatea corpului sustinut, ci doar o parte a acesteia (si/sau doar componenta acesteia pe anumita directie)…

    Iar distinctia intre „suport”-ul oferit si „suportat” este (si dupa parerea mea) corecta, pertinenta si utila… Felicitari, Cicu-le, ca te-ai gandit la asta!

Lasa un comentariu