Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Struguri acri sau Struguri acrii

Struguri acri sau Struguri acrii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

E păcat că o strategie de coping* atât de populară e stâlcită atât de des. Adică, na, înțelegem că-i la îndemână să încerci să te convingi că de fapt nu-ți dorești ceva ce nu ți-e accesibil, dar adesea alții citesc printre rânduri, ne prind cu mâța-n sac (apropo, care e geneza acestei expresii?) și ne spun semi-filozofic/semi-superior: ”ehe, struguri acri”. Și sigur că nu poți să spui nimic cu-n astfel de ton fără să lungești un pic niște vocale, ceea ce (presupun că) a dus la apariția lui ”struguri acrii”. Doar că strugurele care nu-i dulce e acru, iar mai mulți ca el, fie că-s doi, trei sau un vagon, sunt toți acri.

*Mă scuzați pentru ”strategia de coping”. E termen de specialitate și să zicem că-l puteți traduce prin ”strategie prin care se poate face față unei situații”.

Citește și:   Chec sau Cheg

Articole interesante

4 comentarii

  1. Desi se schimba (oarecum, putin) sensul, nu vad nici un impediment la exprimarea „acrii” (ca plural de la „acriu” = „acrisor”) – ar reprezenta un fel de „imblanzire”, de atenuare, a sensului critic al expresiei…

  2. Nu, VictorCh, nu e corect ,,acrii” asa, cu doi i, de nici un fel! Dar asta e parerea mea….

  3. lidia: Victor se referea la o presupusă variantă cu accent pe primul i.
    (cum ar veni, acriu – acrii)

  4. Sau există și acru ca unitate de măsură și n-ar fi greșită o formulă de tipul ”acrii lui”, referindu-se la pământurile lui X. Dar strugurii sunt sigur acri cu-n singur i 🙂

Lasa un comentariu