Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Stimulator sau Stimulativ

Stimulator sau Stimulativ
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

[via Idei]

Stimulator = 1. adjectiv – (substanţă, agent, element) care stimulează; 2. substantiv – substanţă organică activă care accelerează creşterea plantelor; 3. substantiv – aparat;

Stimulativ = adjectiv – care stimulează.

Bonus: stimulant (sinonim pentru stimulator) şi stimulent (ceea ce stimulează; impuls, imbold, îndemn; medicament, substanţă care excită activitatea unui organ ori sistem sau care se ia ca reconfortant împotriva oboselii).

Bb2, îţi mulţumim pentru sugestie!

Citește și:   Neînlocuit

Articole interesante

1 comentariu

  1. Fara sa fiu convins ca ideea mea e corecta (n-am consultat nici o sursa documentara), si fiind de acord ca ‘traducerea’ identica e corecta pt fiecare caz in parte, eu personal atasez o conotatie diferita celor doi termeni: pt mine, „stimulator” este ‘ceva’ care este alcatuit (adus, etc) – cu scopul precis de a stimula, acesta este scopul pt care in acea imprejurare este utilizat, aceasta ii este menirea in contextul dat, pe cand „stimulativ” este un ‘ceva’ care – prezent fiind – se intampla sa si stimuleze (ca un fel de ‘efect secundar’). In acest context, „stimulant” eu ‘il simt’ mai degraba (desi nu (neaparat) exclusiv) ca pe un sinonim pt „stimulativ” decat pt „stimulator”, si mai degraba ca pe un adjectiv de atribuit unei persoane decat unui obiect (fenomen, etc) impersonal.

Lasa un comentariu