Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ştafetă sau Ştachetă

Ştafetă sau Ştachetă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ambele vin din lumea sportului şi seamănă fonetic, dar expresiile consacrate conţin predatul ştafetei şi ridicarea ştachetei, nu invers, iar cunoaşterea sensurilor proprii ajută la asimilarea logică a conceptelor.

Ştafetă = curier special care ducea scrisori sau mesaje urgente; ştafetar; scrisoare, mesaj urgent dus de un curier special; (în sens extins) veste, ştire; concurs sportiv la alergări, schi, înot etc., care constă în parcurgerea unei distanţe regulamentare în patru părţi egale, de către o echipă compusă din patru persoane, care străbat succesiv distanţa repartizată, cu obligaţia de a transmite coechipierului următor un obiect convenţional, care trebuie dus la punctul final; obiect convenţional care se transmite succesiv într-o astfel de competiţie; sportiv care participă la tipul de competiţie menţionat anterior;

Ştachetă = bară subţire, aşezată transversal, confecţionată din lemn, metal sau material plastic, peste care trebuie să sară sportivii la întreceri sau la exerciţii de atletism, fără să o atingă; (regionalism) ulucă, leaţ.

Citește și:   Aferat

Articole interesante

6 comentarii

  1. Mei, ca sa fiu sincer, nu mi-am imaginat vreodata c-ar putea exista confuzie intre acesti doi termeni – destul de distincti si fonetic si in definitie.

    Unde ai intalnit confuzia ce a condus la scrierea articolului? E o intrebare legitima ..

  2. „Mei”, întâmplarea face ca această idee să-mi fi venit dintr-o discuţie cu cineva care chiar le-a încurcat şi mi-a spus ceva legat de „ridicarea ştafetei”. Îmi pare rău că n-am o sursă scrisă din care să îţi indic citatul :>

  3. Totuşi, poţi să verifici şi tu că apar confuzii. Scrie în bara de căutare din Google „ridicat stafeta” si vezi peste ce dai 🙂

  4. Mda, intre timp am intrebat si eu pe la ai mei. Au reusit sa ma surprinda neplacut, fix cu confuzia din articol.

    Asta e, cuvinte folosite doar in expresii, si-au pierdut sensul lor propriu.

  5. Stacheta trebuie sa nu fie DOBORATA (n-are importanta daca este sau nu atinsa de catre sportiv – atata timp cat apoi nu cade).

Lasa un comentariu