Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Sființit sau Sfințit

Sființit sau Sfințit
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În tren, un domn, se plânge.

De un singur lucru trebuia să aibă grijă în toată această schemă, de mesaj.

Corect este sfințită.

Google pare să știe mai bine.

Citește și:   A sări în sus de bucurie

Articole interesante

15 comentarii

 1. Daca stiinta se scrie cu doi „i”, nu vad dece nu as scrie sfiiiiintenie cu cati „i” vreau eu…
  Pot sa tin, (urmez), lumea normelor si a dogmelor, dar mai si pot evada, atunci cand vreau eu !

 2. Domnul din tren, nu are nicio vină; El vorbeşte ca un om sărac lipsit de cultură. Cel care a scris însă poartă toată răspunderea pentru că a ratat litera „U” şi a altoit cuvântul „Sfinţită” cu un „I” în plus. Se întâmplă uneori şi la case mai mari.

 3. Cand am vazut site-ul, am zis ca este ceva util, folositor gramezilor de agramati din romania. Am sperat ca pe acest site sa fie toti care fac greseli gramaticale in mesajele lasate pe net (un fel de „pitzipoanca” cu un scop educativ) [Shame Corner or something] dar cand vad ca te legi de oameni care vand icoane pt. un leu si in al carui mesaj este mentionat ca o face pentru a supravietui, pot sa iti zic atat: Data viitoare in loc sa il judeci, ajuta-l :).

 4. @Alex Esti prost?! Bai, mie mi se rupe ca vinde icoane sau ca vinde ciorba in piata. E un om sarac caruia probabil nu i s-a dat ocazia sa mearga la scoala sa invete. Tu, cu toate ca ai avut ocazia asta, mandreste-te macar ca stii sa scrii, ca esti prost facut gramada 🙂

 5. @DiAndy de unde știi tu că e om sărac. Mai mult, de unde știi că e și surd și mut (că așa se dă). Speculezi. Nu vezi dincolo de problemă. Joc de glezne.

 6. Hai ca esti taran. Baga-ti site-ul in cur ca oricum te poti pisa pe el. Imi e rusine ca sunt roman cand vad oameni ca tine.

 7. Susţii cerşetoria, reacţionezi exagerat şi agresiv, treci uşor la injurii şi tot ţie ţi-e ruşine că eşti român în anumite circumstanţe? Stai liniştit. Nu ne supărăm dacă nu mai treci pe aici…

 8. „Susţii cerşetoria” – tu de unde ai aparut ma istetule? Eu sustin oamenii care au nevoie de ajutor. Sustin arta si creativitatea. Sustin ce e frumos si autentic.
  Tu ce faci? Te bucuri ca stii sa folosesti diacritice cand oamenii mor de foame probabil chiar in fata scarii tale (in cazul in care locuiesti „la bloc”).

  Mai devreme sau mai tarziu, cand o sa treci de pubertate, viata o sa devina un pic mai dura. In acele momente, sper sa ai nevoie de ajutorul unor persoane care o sa iti arate aceeasi ignoranta de doi bani de care dai tu dovada acum. Sper ca in cele mai urate momente ale vietii tale sa ti se intoarca spatele si sa se faca misto pe seama ta, in aceeasi masura in care faci si tu de oamenii care chiar au nevoie de sustinere (fie morala, fie financiara).

 9. Dacă trecem la blesteme, e clar că nu putem avea o discuţie civilizată, aşa că renunţ. Dar înainte să pun punct, îţi atrag atenţia că te pripeşti să tragi concluzii fără să ai prea multe date; dacă e să trecem complet peste părerea ta despre mine (fondată pe X ştie ce), îţi spun despre individul în cauză că era tânăr, în putere şi nu avea niciun fel de handicap, deci era perfect apt pentru muncă. A, şi cred că n-ai prea intrat în contact cu CFR-ul dacă nu ştii cum se târâie unii prin tren şi cer, iar când coboară din garnitură o iau la fugă etc.

 10. Nu neg că domnul din tren a greșit la scris, dar cred că judecați pe nedrept anumite persoane. Din păcate, problema este veche de zeci de ani. Deficienții de auz (hipoacuzicii, surzii) au de obicei probleme în ceea ce privește însușirea unui vocabular bogat și corect, darămite să scrie perfect.
  Hipoacuzicii pot învăța să scrie corect, pentru că învață până la urmă prin antrenament, dar cu surzii e dificil, gândiți-vă că ei nu aud nimic.
  Am înțeles că apărați gramatica și ortografia, dar dacă ați fi studiat și psihologie, psihopedagogie ați fi învățat să țineți cont de mediul în care s-a dezvoltat individul, de educație și de deficiențe.
  Mai degrabă aș considera extraordinar deficientul de auz care scrie corect românește decât pe cineva care aude și care nu a avut dificultăți de învățare. Un hipoacuzic muncește de trei ori mai mult decât un auzitor ca să fie bun la limba română.

 11. Meredith, scepticismul meu faţă de veridicitatea handicapului diferiţilor indivizi din gări şi trenuri e maxim. Şi nici după metoda asta de a „trăi” nu mă omor.

 12. Într-adevăr există și asemenea indivizi care se prefac, dar dumneata știi diferența dintre handicap și deficiență? Cele două cuvinte nu sunt sinonime.
  Aveți tot dreptul să fiți sceptic, însă asta nu înseamnă că orice individ care apare în tren sau în restaurant cu un bilet este automat o persoană dubioasă.
  Personal am întâlnit și în tren și în restaurant surzi care știau să se comporte frumos și îi verificam cu un simplu gest din limbajul mimico-gestual, mai ales că în anturajul meu sunt oameni care cunosc acest limbaj și niciun individ din acela prefăcut nu ne-ar putea păcăli.
  Oare nu greșiți cu generalizarea? Este corect să-i băgăm pe toți în aceeași oală? Generalizarea este mama interpretărilor!
  Mă scuzați că am deviat de la subiect, s-aveți o seară frumoasă și lipsită de prejudecăți!

 13. Meredith, eu n-am nimic împotriva faptului că părerea ta e diferită de a mea. Am reţinut punctul tău de vedere, dar asta nu schimbă cu nimic ce am tot văzut cu ochii mei. În plus, nu e ăsta obiectul site-ului…

  Numai bine!

 14. Corect, de-asta mi-am și cerut scuze că am cam deviat de la subiect. Numai bine și ție!

Lasa un comentariu