Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Salar sau Salariu

Salar sau Salariu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

N-ai cum să vorbeşti despre serviciu şi să nu te gândeşti la leafă. Şi, deşi DEX notează salar ca variantă, corect ar fi să ne referim la suma de bani pe care o primeşte o persoană pentru munca depusă într-o perioadă de timp (săptămână, lună) ca fiind salariu.

Citește și:   Marşalier sau Marşarier

Articole interesante

10 comentarii

 1. Sa inteleg ca site-ul asta este peste DEX? Daca „DEX noteaza salar”, de ce „ar (…) salariu”? E vreunul dintre voi amanda lui Pruteanu de aveti pareri d’astea?:))

 2. Dragă Adelin,
  Află despre noi, vechile amandine ale lui Pruteanu, că sîntem bine, sănătoase, spre deosebire de domnia lui, care ia amenzi pentru nerespectarea lungimii maxime a săgeții pe veșnicele plaiuri ale vînătorii.
  Draga noastră Adelin, îți trimitem, din preaplinul inimii noastre, un link: dexonline.ro. Ai să vezi matale acolo, dacă scrii ‘salariu’ în căsuța cea lungă și goluță și dai clic alături pe cuvîntul ‘caută’, ai să vezi, vasăzică, cum apare ca prin farmec o listă de explicații. Una dintre ele, mai exact a treia, ca-n povești, e explicația care ne place nouă cel mai mult și mai mult, pentru că sîntem niște loaze părtinitoare pe care cu justă dreptate îndreptățită le-ai dat în fapt în comentariul matale. Pentru că sîntem niște comuniști sadea care-și pleacă_căpățînile în fața autorității supreme în materie de reglementare gramaticală în țara asta, care autoritate e Academia Română, prin Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan, care scoate o cărțulie pe nume DOOM, adică Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic, ca să știe loazele ca noi cum să scrie corect salariu.
  Te pupăm și te îmbrățișăm (cît mai) de departe.

  semnat: gașca de amandine

 3. ce mai gaseste omul cand cauta pe net..se minuneaza :))

 4. Jhonnybegood, proporțional cu ce cauți 😀

 5. „Minunarea” mai este oarecum dependenta si de nivelul de cunostinte (proprii) dinspre care sesizezi fenomenul de cautare de catre altii precum si de experienta avuta referitoare la aflarea acestor cautari. (Fenomene chiar (in principiu) extraordinare prin amploare – daca-s relativ rare – se pot banaliza, chiar bagateliza, prin repetare / constatare prea frecventa.)

 6. Sa inteleg ca nu stiti cum face ,,leafa ” la plural ?

 7. Andriana, e complicat… Dacă e numai una, nici nu ne-am gândit cum ar fi mai multe 🙂

 8. Domle … daca muncesti sa iti dea ce vor ei, salar ori salariu. Dar bani sa fie 🙂
  PS. Inclin sa cred ca salar e corecta, japonezii romaniei aka ardelenii asta folosesc. Vezi de exemplu Boc…

Lasa un comentariu