Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Să trimeată sau Să trimită

Să trimeată sau Să trimită
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Aproape că rămăsesem fără idei de articole, dar inspirația vine oricând ai urechile”deschise”. Așa se face că tocmai am fost să printez ceva (da, da, DOOM zice că ar fi corect a printa) și am auzit-o pe doamna de acolo cum îi promitea cuiva că ”o să-i trimeată băiatul documentele”. E drept că ”să trimeată” este o conjugare corectă a verbului ”a trimete” și inclusiv verbul ăsta apare în DEX. Însă apare marcat ca variantă, iar forma literară este a trimite, respectiv să trimită.

Citește și:   E greu să găsești un mix bun

Articole interesante

1 comentariu

  1. Dom’ academician „hormonis pausa”, „… E drept că ”să trimeată” este o conjugare corectă a verbului ”a trimete” și inclusiv verbul ăsta apare în DEX. Însă apare marcat ca variantă, iar forma literară este a trimite, respectiv să trimită.”. Aveţi cumva nevoie de transcript sau vă descurcaţi cu traducerea?

Lasa un comentariu