Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Rezultatele la BAC

Rezultatele la BAC
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Reflectă realitatea tristă în care trăim!

Sistemul

Toată lumea dă vina pe sistem. Ce întelegem prin sistem? Fiecare are propria viziune în ceea ce priveşte totalitatea elementelor care formează sistemul educaţional din România. Eu mă rezum la  un singur cuvânt: interes.  Totul se reduce la interesul parinţilor pentru copii, interesul copiilor pentru educaţie, interesul profesorilor pentru educaţie, interesul politicienilor pentru educaţie.

De ce implic politicul? Pentru că Funeriu, în idioţenia sa, a făcut ce nici un Ministru al Educaţiei nu a făcut până acum în România – a luat în serios examenul de bacalaureat. I-a lăsat pe prietenii săi de breaslă, profesorii universitari, fără studenţi, fapt care (probabil) îi va aduce demisia fără drept de apel.  Pentru că la noi nu apreciază nimeni că altul are suficient curaj să ia atitudine impotriva prostiei.

Scriind aceste rânduri mi-au venit in cap nişte subtitluri pentru site.

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă profesorii sunt prinşi copiind la examenele de titularizare?

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă facultăţile renunţă la examenele de admitere pentru a atrage cât mai mulţi studenţi pentru a avea un buget cât mai mare?

Citește și:   Sistemul solar - Planeta Venus

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă elevii sunt (nu toţi) aidoma lui Goe? (sper că măcar de Goe ştiu toţi)

De ce ne asteptăm ca sistemul să meargă dacă părinţii au impresia, greşită de altfel, că odraslele lor sunt genii. Asta reflecta catalogul cel puţin.

Lipsa de interes pare totală…

Articole interesante

12 comentarii

 1. Mhh… de cand intra in vigoare legea educatiei a lui Funeriu?!

 2. Vorba lui Brusli, din articolele precedente, sunt in copac; care lege a lui Funeriu?

 3. Ce pot sa spun doar atat multumim acestor oameni care conduc romania pentru tot ce au facut pentru generatia asta. Noi am fost ultimi care am dat capacitatea un examen foarte greu, iar acum tot la generatia noastra li se scoala lor sa schimbe totul, bataie de joc. Domnule Daniel Funeriu ma dezgustati total. Si inca ceva pentru cei care au luat 10 la bac bravo, dar va rog frumos nu mai mergeti la televiziuni si spuneti ca a fost usor in acest an, doar stiti bine cat de greu a fost si dat asa in badjocora acest bac. Cei care fac asa ceva nau unpic de bun simt fata de cei care au picat si nu sunt putini deloc.

 4. @Gabi,

  Mă întreb cum de-ai luat examenul de capacitate dacă scrii în halul în care ai făcut-o mai sus!!! Probabil că dacă ar fi existat camere de luat vederi în şcoli la vremea aceea, n-ai fi putut să copiezi şi n-ai fi trecut examenul. Pentru binele tău şi al nostru, ca societate, sper să te numeri printre cei care au picat bacul anul acesta! Ruşine!

 5. Doamna jeni dumneavoastra vi se pare acelasi lucru scrisul cu tastatura ? Nu are rost sa comentati asa sa imi aratati mie cata educatie aveti dumneavoastra, acesta este un simplu comentariu. Toate cele bun, cu asemenea conducatori imi este mila de fii sau nepotii dumneavoastra.

 6. nepot – nepoți – nepoții
  fiu – fii – fiii
  rahat – rahați – rahații.

  Doamne ajută!

 7. Alex ce deranjat esti tu 😉 din partea mea numai bine dar mas mira. pa

 8. Gabi, ti-as sugera „s-o lasi balta”: cu fiecare nou comentariu dai o noua dovada despre „subtirimea” cunostintelor dumitale. „Pe vremea mea” (la inceputul anilor ’70) folosirea in cadrul examenului de bacalaureat a unei asemenea ortografii ar fi condus automat la „picare”, indiferent de eventuala calitate a modului de tratare a subiectului.

 9. Gabi!
  badjocura – corect – batjocura (iti zice un capsunar)
  am fost ultimi – corect- am fost ultimii

Lasa un comentariu