Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Resort sau Staţiune

Resort sau Staţiune
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ştiţi reclama la Dormeo care vă promite că puteţi câştiga „o excursie VIP în doi, în resortul de 5* Dreams din Republica Dominicană?”.

În limba română, resort înseamnă sector, domeniu de activitate (în sens extins, persoanele care îl reprezintă) sau organ al unui mecanism executat dintr-un material cu proprietăţi elastice mari şi care, sub acţiunea unei forţe exterioare, se deformează, revenind la forma iniţială când acţiunea exterioară încetează. Din poză/reclamă dau de înţeles că e vorba de fapt de sensul din limba engleză, respectiv de staţiune. Dar ce te faci dacă se întâmplă să câştigi şi primeşti un arc de 5* produs în Republica Dominicană?

Aş putea să nu fiu răutăcioasă până la capăt. La urma urmei, oamenii promit explicit o excursie şi, în plus, resortul ăsta mai are şi-n limba română un sens. Figurat ce-i drept, dar congruent cu ideea de vacanţă – sursă, izvor de energie fizică sau morală. Însă tare mi-e urâtă romgleza şi nici nu-i suspectez că s-au gândit de fapt la sensul figurat…

Citește și:   Locul ăla unde dai cu deodorant :)

Articole interesante

6 comentarii

  1. Dormeo, eram precis ca o vor mai comite.
    Cand au lansat situl aveau un traducator care venea martea, doar in zilele cu soare si mai traducea cate 2 cuvinte. Astfel, salteaua avea un strat exterior din sanitised. Le-a luat cateva luni bune sa se prinda si sa remedieze problema.

  2. „primeşti un arc de 5* produs în Republica Dominicană” :)))))))))))))))) ah, ce tare!

  3. Eu stiam ca resortul e arcul ala de pe la pixuri sau mai stiu eu la ce se mai foloseste, ca profa de fizica tot zice: Daca luam un resort si il alungim, actionand asupra lui cu o forta de 10 newtoni …… Ajutati-ma va rog, sa nu raman proasta :))))) (pt cei care v-ati gandit deja sa insultati, e doar o expresie).

  4. Dydy, aşa e. Am scris şi noi textual „arc” pe ultimul rând al primului paragraf 🙂

Lasa un comentariu