Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Reflexie și Reflecție

Reflexie și Reflecție
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dovada clară că poți învăța din orice și de la oricine – tocmai am aflat, grație unei știri politice și-n principiu mulțumită lui Dan Șova – că reflexie și reflecție par să fie sinonime. Puteam să bag mâna-n foc pentru reflexie ca fenomen fizic și atât și nu, n-am mai auzit pe nimeni spunând vreodată că are nevoie de ”timp de reflexie”, dar scrie negru pe alb în DEX…

Citește și:   Garsonerie

Articole interesante

3 comentarii

  1. Ce nu scrie nicăieri în DEX e _cît_ de „sinonime” sînt: 1%, 29%, 80%, …
    Și-ar cam conta.

    Ceea ce scrie în DEX aș citi mai degrabă: „există situații în care cele două cuvinte pot fi (sau sînt) folosite unul în locul celuilalt”. Dar atît…

  2. Și eu ”simt” că reflexie și reflecție s-ar putea folosi ca sinonime strict pe nișa fizicii, dar pentru că n-am găsit nicio mențiune care să limiteze uzul, m-am văzut nevoită să recunosc că și pentru meditație s-ar putea să meargă amândouă. Mă rog, nu mă văd spunând vreodată că și eu aș putea avea nevoie de timp de reflexie (poate exceptând situația în care am nevoie să mă mai uit de vreo 2 ori în oglindă înainte să ies din casă :)).

  3. Poate ca deoarece ambele sunt substantive derivate de la verbul „a reflecta”… (Da’ nici eu nu le „simt” intersanjabile, nu-mi par sinonime perfecte, ca sa poata fi inlocuite unul cu altul…)

Lasa un comentariu