Puţină latină 27

5

Primum non nocere – În primul rând nu dăuna.5 comentarii

 1. Puteai sa fi mentionat macar in treacat ca este primul principiu al medicinei, si ca CU EL incepe "juramantul lui Hippocrat", cel pe care TOTI medicii il depun (inca si in ziua de azi) inainte de a incepe sa practice medicina "pe cont propriu", fara a mai beneficia (neaparat) de supravegherea / supervizarea / indrumarea / ajutorul unui medic cu mai multa experienta. EU il cunosteam sub forma "primum NEC nocere".)

   (0)
   (0)
 2. Nu cred ca are importanta unde este mentionat acest proverb, zicala, zicere, vorba de duh. Multi care o cunosc o folosesc asa cum multe alte vorbe in latina ne-au ramas in vocabular. Carpe Diem este extrem de folosita precum si Festina Lente si cite altele. Mai nou tinerii folosesc ziceri in engleza decit in latina ca deh, asa e in trend.
  Si corect este "primum non nocere" nu "primum nec nocere".

   (0)
   (0)
 3. "primum non nocere" este unul din cele mai importante principii, poate cel mai important, dar juramantul lui Hipocrate(Hippocratis - nu sunt sigura daca numele se scrie cu doi "p" in romana) nu incepe si nici nu contine acest principiu.
  http://www.pbs.org/wgbh/nova/body/hippocratic-oath-today.html
  http://www.univermed-cdgm.ro/img/cnt/jurHipocrate.html

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?