Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Puţină latină 10

Puţină latină 10
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ubi bene, ibi patria. Unde este bine, acolo este patria. (Cicero)

Citește și:   Inserare sau Înserare

Articole interesante

5 comentarii

 1. „micşorare sau anulare a intesităţii unei radiaţii care…” etc
  Din cate stiu eu, aceasta micsorare (eventual chiar pana la disparitie) se numeste „atenuare”, absorbtia fiind doar UNUL dintre fenomenele prin intermediul caruia se produce atenuarea (atunci cand lumina – sau alta radiatie ondulara – strabate un mediu care contine particole care reflecta, refracta sau difracta lumina, sau care pur-si-simplu sunt opace – la toata radiatia, sau doar la o parte din lungimile de unda continute). (Atenuarea se mai produce si (spre exemplu) legic, conform unei formule matematice, odata cu cresterea distantei strabatute de respectiva radiatie ondulara.)

 2. Victor, apreciem lecţia de fizică, dar nu e chiar în context…

 3. Scuze, intr-adevar nu e in CONtext, este doar in text…
  Ma scuzati ca mi-am luat eu ingaduinta de a corecta o afirmatie incorecta oferita colateral (si probabil involuntar) in text, dar – daca bine am inteles eu ideea de baza – acest blog se vrea a fi unul informativ si formativ, si – din cate stiu eu (si INTOCMAI ca si in cazul pedagogilor din cadrul sistemului de invatamant formal (public sau privat) si ca in cazul figurilor publice din cadrul mass-media) – o informatie venita din partea unei surse cu autoritate intelectuala este acceptata de un receptor neinformat drept corecta chiar daca este eronata, si chiar daca este oferita (chiar si neintentionat, ca in acest caz) inafara „lectiei la zi”, si eventual inafara domeniului de specialitate a celui care o furnizeaza, dupa clasicul principiu „ca doar asa a spus dom’ profesor” (sau – dupa caz – „…doamna profesoara”, sau eventual, in jargon, „proful”, „profa”).

 4. N-am nimic împotriva informaţiei. Doar m-am întrebat cum de a ajuns fix aici, la postarea despre patrie, din categoria latină 🙂

 5. CORECT! Cand am primit feed-back-ul nici prin minte nu mi-a trecut (n-o fi avut prin ce) sa si VERIFIC – la CARE articol aparuse publicat comentariul. (Nu ma gandisem ca sunt la articolul nepotrivit, crezusem ca obiectia era de principiu.)
  Nu stiu CE si CUM s-a intamplat de-a ajuns comentariul aici, fusese intentionat a fi publicat la articolul despre absorbtie vs adsorbtie, de unde este de altfel extras si citatul corectat de catre mine. (ASTA a pricinuit remarca despre „este in text”.) Scuze pt neadecvare! Daca puteti transfera comentariul acolo… (Unde poate si-ar putea implini si rolul… AICI e doar un „parazit”.)

Lasa un comentariu