Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Protestant sau Protestatar

Protestant sau Protestatar
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

E multă revoltă zilele astea și pe bună dreptate din punctul meu de vedere. Și e mare lucru că cei ce își strigă păsurile acum fac parte din categorii extrem de eterogene. Iar dintre ei poate că sunt destui care nu pun cratimele unde trebuie sau nu nimeresc numărul potrivit de i-uri de la finalul cuvintelor. De fapt, am și primit un comentariu pe tema asta la ultimul articol și cu ocazia asta aș vrea să vă reamintesc ceva – nu suntem aici să ne dăm deștepți. Noi am pornit la drum cu gândul de a-i ajuta pe cei care greșesc, conștientizează că au carențe în unele direcții și vor să le corecteze. Nu judecăm. Și apropo de cei ce ies în stradă acum și afișează mesaje cu erori, le apreciem efortul și curajul oricum!

Fără alte mențiuni și comentarii, doar subliniem că:

Protestant = adept al protestantismului; reformat; care ține de protestantism, privitor la protestantism (protestantism = denumire generală a confesiunilor religioase creștine care s-au rupt de catolicism prin mișcarea Reformei din sec. XVI);

Protestatar =  care indică sau conține un protest; de protest; care protestează într-o împrejurare oarecare, care aderă la o acțiune de protest.

Citește și:   Bonton

Articole interesante

5 comentarii

  1. …cu mentiunea ca si denumirea „protestant” isi are originea – cel mai probabil – TOT in „protestul” fata de dogmele „oficiale” ale catolicismului, iar dupa incetatenirea ACESTUI sens al cuvantului (de nume al unei/unor confesiuni religioase) al cuvantului „protestant”, pt denumirea celor care au mai protestat ulterior (pe indiferent ce teme) a trebuit gasita o ALTA derivare de la „protest”.

  2. Toata lumea face diferenta dintre protestant si protestatar sper, definitiile date de tine reflecta cel mai bine sensul cuvintelor!

  3. tot pe aceasta tema as fi curios sa clarificati daca si care este diferenta dintre manifestare si manifestatie, si daca, pornind de la aceasta diferenta, exista si doua verbe diferite (eu manifestez/eu manifest).
    multumesc

  4. ….ma rog…..asta ne dati in loc de politica adevarata ???…….nu-i destul!…….
    si apoi….in felul asta putem elimina cuvintul jidan din dex pt.ca ne-au cerut unii!…..si tot asa…..de ce nu ???……sau hai sa fie protestant= (si cu) protestatar nu numai cu „ereticii” aia….:):):):)

    ….mai mentionesc aci ca nu-s tocmai pesedist dancilist sau neadrac in fusta etc etc s.a. s.a. ……

Lasa un comentariu