Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Prima zi de școală

Prima zi de școală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cea mai bună prietenă a mea din copilărie era cu 2 ani mai mare decât mine, deci e ușor de dedus că a început școala înaintea mea. Doar că evenimentul ăsta, la pachet cu faptul că avea multe, multe caiete (ceea ce în mintea mea se converteau în multe foi numai bune pentru desenat) a aprins în mine dorința arzătoare de a merge mai repede la școală. Așa că, după multe insistențe, m-au înscris ai mei la școală, deși aveam doar 6 ani. Sigur că am avut și eu multe caiete, dar probabil că vă dați seama că fantezia mea cu desene s-a năruit rapid 🙂

Însă până la prăbușirea visului, îmi amintesc foarte clar că prima mea zi de școală a fost marcată de un entuziasm teribil. Și făcând abstracție de motivația mea îndoielnică, vreau să cred că mii de elevi au început azi școala cu la fel de mult entuziasm. Sper că au pășit cu dreptul, că sunt dornici să asimileze, iar despre cei mai mari mi-ar plăcea să cred că au început noul drum cu-n dram sănătos de responsabilitate. Școala chiar e importantă, iar carențele din perioada asta de formare se suplinesc ulterior cu mare efort. În cel mai rău caz, gândiți-vă că oricum ați lua-o și orice ați alege apoi în viață, chiar n-are cum să vă încurce o minte lucrată.

Citește și:   Scoala cu fundul in sus (autor necunoscut)

Articole interesante

3 comentarii

  1. Prima mea zi de scoala (se intampla in clasa intai) a fost marcata de o prezenta a unui par lung, auriu al unei (si singurei) lipovence din clasa, care ilumina clasa doar simpla prezenta. Needless to say, am mers 4 ani dupa ea ca un catelus.

  2. Mihai, deci nu-s singura cu motivații dubioase 🙂

  3. …si mai ganditi-va SI ca (oricum o-‘ntoarceti) de scoala (mai precis – de invatatura*) nu scapati (decat eventual daca sunteti de acord atat sa fiti in ilegalitate cat si sa ramaneti prosti).

    * Scoala se mai poate (greu) „fenta” (cu totul) cat-de-cat, dar cine nu invata literele si cifrele n-o sa stie nici macar sa iscaleasca, nici sa afle (singur) cat e ora (sau pretul unui produs), si cine nu invata adunarea si scaderea nu va putea nici macar verifica daca nu cumva este inselat la primirea „restului” (daca plateste cu o bancnota de valoare mai mare).

Lasa un comentariu