Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Plovăr sau Pulover

Plovăr sau Pulover
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nu e corect nici plover, nici plovăr şi nici pulovăr (deşi DEX îl menţionează ca variantă). Corect este numai pulover. Dacă simţi că nu te poţi corecta, rămâi cu generica bluză!

Pulover = obiect de îmbrăcăminte tricotat care acoperă partea de sus a corpului şi se poartă de obicei peste cămaşă sau peste bluză.

Citește și:   Pasional sau Pasionat sau Pasionant

Articole interesante

4 comentarii

  1. Pff, e o fază funny, legată de acest cuvânt, dar nu ştiu cum s-o spun ca să nu sune vulgar. Mai bine căutaţi pe Google! Sună cam aşa: doar bărbaţii poartă pulover, femeile poartă p***over, iar copiii p**over! :)) E mai mult childish-funny, dar mie mi se pare super şi chiar am simţit nevoia s-o împărtăşesc.

  2. Eu ştiu…Cuvântul vine de la englezul pull over – trage pe deasupra – şi în limba de origine se pronunţă pulovăr. Nu văd de ce ar fi mai corect să spunem cum se scrie în engleză decât cum se pronunţă în engleză…

  3. In articolul asta „va legati” doar de forma ortografic – corecta, si n-aveti nici o strabatere legata de faptul ca (la mamica lui acasa) pull-over inseamna de fapt un obiect vestimentar (tricotat sau nu) destinat bustului si LIPSIT DE POSIBILITATEA DE A FI DESCHIS COMPLET in fata / in spate / lateral, astfel incat singura metoda de imbracare / dezbracare a acestuia este „tragandu-l (ridicandu-l) peste cap”.

Lasa un comentariu