Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Plăviță

Plăviță

Mi-am amintit că începe în curând examenul de bacalaureat, așa că am căutat informații proaspete. Prima chestie pe care am descoperit-o a fost că anul acesta s-au înscris un pic mai mulți absolvenți de liceu decât anul trecut. Iar a doua informație peste care am dat mi-a înseninat ziua, pentru că m-a făcut să râd cu poftă – am găsit câteva perle de la tinerii de peste Prut iar asta cu Miorița și delegația de oi mi-a resetat complet dispoziția 🙂

De fapt, m-a atins atât de profund încât am lăsat baltă toată trebea și m-am apucat să-i fac o dedicație:

Delegatia-de-oi-Miorita

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dar serios vorbind, aceasta a fost și o bună ocazie de a reciti balada cu pricina și abia acum mi-a sărit în ochi versul cu „lână plăviță”. De citit sigur am mai citit Miorița, dar n-am investigat niciodată sensul lui plăviță. Ei bine, azi i-a venit vremea și tocmai am aflat că celebra oiță avea lâna „de culoare albă-gălbuie sau albă-cenușie” sau „albă-argintie”.

2 comentarii

  1. Marturisesc na nu stiam ce desemneaza termenul „plavita”, cred ca ma ducea undeva cu gandul la forma lanii oii :)… ceva turtit, nu stiu… dar se pare ca descopar nu stiu toate semnificatiile adjectivelor.

  2. Stea singuratică, e OK, nimeni nu le știe pe toate 🙂

Lasa un comentariu