Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Plăviță

Plăviță
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mi-am amintit că începe în curând examenul de bacalaureat, așa că am căutat informații proaspete. Prima chestie pe care am descoperit-o a fost că anul acesta s-au înscris un pic mai mulți absolvenți de liceu decât anul trecut. Iar a doua informație peste care am dat mi-a înseninat ziua, pentru că m-a făcut să râd cu poftă – am găsit câteva perle de la tinerii de peste Prut iar asta cu Miorița și delegația de oi mi-a resetat complet dispoziția 🙂

De fapt, m-a atins atât de profund încât am lăsat baltă toată trebea și m-am apucat să-i fac o dedicație:

Delegatia-de-oi-Miorita

Dar serios vorbind, aceasta a fost și o bună ocazie de a reciti balada cu pricina și abia acum mi-a sărit în ochi versul cu „lână plăviță”. De citit sigur am mai citit Miorița, dar n-am investigat niciodată sensul lui plăviță. Ei bine, azi i-a venit vremea și tocmai am aflat că celebra oiță avea lâna „de culoare albă-gălbuie sau albă-cenușie” sau „albă-argintie”.

Citește și:   A declina

Articole interesante

2 comentarii

  1. Marturisesc na nu stiam ce desemneaza termenul „plavita”, cred ca ma ducea undeva cu gandul la forma lanii oii :)… ceva turtit, nu stiu… dar se pare ca descopar nu stiu toate semnificatiile adjectivelor.

  2. Stea singuratică, e OK, nimeni nu le știe pe toate 🙂

Lasa un comentariu