Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Personalități celebre

Personalități celebre
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Am găsit pe Facebook un link spre o galerie foto aparte, cu celebrități în ipostaze interesante. Pozele mi-au plăcut, nimic de zis, dar nu-mi dă pace gândul la textul asociat linkului – ”personalități celebre”. E pleonasm ori ba? Parcă-mi vine să spun că sensul de vedetă al lui personalitate ar cam trebui să includă deja ideea de celebritate.

Citește și:   Meteor sau Meteorit

Articole interesante

5 comentarii

 1. Personalități dfificile, schizioide, accentuate, psihopate… De ce ar fi celebre?

 2. Cicu, nu bag mâna-n foc că n-au personalități de genul ăsta și vedetele (psihologic/psihiatric? vorbind), dar am scris explicit că mă refer strict la unul dintre sensurile cuvântului 😀

 3. Emi, mie personal imi place sa cred ca am si eu PERSONALITATEA mea (chiar daca poate o fi relativ „comuna”, oarecare) – si NU, nu cred ca ea ar fi (si nici nu tin catusi de putin sa fie) nici faimoasa, nici celebra (!)…
  (Cuvantul „personalitate” are nu numai un singur inteles.)

 4. personalitatea (nu aia despre care vorbești tu, Victor) nu implică în mod necesar celebritate, deci aș tinde să consider că nu-i pleonasm, oricît de neobișnuit ne-ar suna.

  *
  Victor, tocmai fiindcă sînt sensuri diferite, e inutil să încerci să aplici logica unui sens la celălalt sens. ceea ce poate să fie alăturare greșită într-un context, în altul nu e.
  uite, pe un forum era un nenic care vorbea despre „contract de locație în chirie”. sau „cu chirie”. (că nu se hotăra.) desigur, dacă te gîndești la sensul mai nou, de loc, locație cu chirie nu e pleonasm, dar brusc devine pleonasm dacă ai în vedere sensul inițial, de… chirie. 🙂

 5. Pai… chiar daca ma exprimasem (probabil) neinteligibil de eliptic, tot cam acest sens il avea si comentartiul meu precedent: ca „personalitate celebra” nu este (neaparat) un pleonasm, poate fi o precizare a sensului intentionat pt „personalitate”.

Lasa un comentariu